Medicii de familie iau atitudine si cer respect

01/04/2016

Medicii de familie iau atitudine si cer respect

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-iau-atitudine-si-cer-respect/

SNMF-FNPMF-CONFERINTAMedicii de familie iau pozitie, una care va deveni constanta. “Asa nu se mai poate”, s-a mai spus, dar diferenta este ca acum, atitudine se vede in fapt.

Vineri, 1 aprilie si luni, 4 aprilie, indiferent daca vor ajunge sau nu la casele judetene sa semneze actele aditionale ale Contractului-cadru, medicii de familie nu vor elibera documente in relatie cu Casa, adica bilete de trimitere sau retete compensate.

Aceasta este o forma de protest, un mod de a atrage atentia decidentilor ca Medicina de Familie este baza sistemului de sanatate si ca merita locul si respectul cuvenit.

Dar, asta  nu inseamna ca nu vor fi la cabinete, ci din contra. Medicii vor consulta pacientii si vor elibera retete simple, asa incat nimeni sa nu aibe de suferit.

Dar, ce se intampla de luni incolo? Care este viitorul medicului de familie din Romania? Va putea el sa mai supravietuiasca in conditiile in care prevederile Codului Fiscal il lasa fara bani? In conditiile in care o consultatie decontata de stat in cabinetul sau este cotata la 12 lei, banii din care trebuie platite toate, inclusiv salariile persoanlului si utilitatile? Va putea el sa asigure pacientului o asistenta medicala la nivelul la care amandoi isi doresc, fara compromisuri birocratice si financiare?

Sau, in conditiile in care este tratat acum, poate la anul pe vremea asta sau poate peste doi, trei ani, medicul de familie va deveni falimentar?

Acestea sunt intrebari la care se cauta raspunsuri de la cei care detin puterea de a schimba ceva in sistemul de sanatate, adica de a aduce in normalitate situatie de fapt.

Medicii de familie reprezinta baza sistemului de asistenta medicala, un sistem care este „tocat marunt” incepand de la fundatie.

Vineri 1, aprilie, la sediul Societataii Nationale de Medicina Familiei din Bucuresti, reprezentantii medicilor de familie din Romania au prezentat public un document de luare de pozitie in care nu doar ca isi striga inca odata nedreptatile, dar le dau si mura-n gura autoritatilor in privinta solutiilor. Iar solutii exista!

 Conferinta de presa SNMF & FNPMF, vineri, 1 aprilie 2016

 

Autor: FormareMedicala.ro

3 Comentarii

 1. lacrima lui ovidiu says:

  1.ar trebui privita medicina de familie in contextul sistemului romanesc de sanatate. comparare salariu mf cu medic specialist si primar.
  2)orarul de lucru???
  3)concurenta???conf noii legi a sanatatii orice absolvent de medicina generala va putea deschide cmf.

 2. Bogdan Balanescu says:

  Felicitari!Sper ca aceasta conferinta de presa sa fi lamurit problemele noastre care treneaza de ani de zile.(si din vina noastra).Sper de asemenea
  ca presasa fi inteles mesajul nostru prin glasul domniilor voastre.
  Felicitari!

 3. marian says:

  UNITATE SI SOLIDARITATE
  ASA NU SE MAI POATE
  SANATATE SI PUTERE DE LUPTA.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: