Medicii de familie din Braila fac apel la pacientii vindecati de Covid-19 sa doneze plasma

05/11/2020

Medicii de familie din Braila fac apel la pacientii vindecati de Covid-19 sa doneze plasma

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-din-braila-fac-apel-la-pacientii-vindecati-de-covid-19-sa-doneze-plasma/

Societatea Medicilor de Familie din Braila impreuna cu Colegiul Medicilor Braila si Centrul de Transfuzie Sanguina Braila au lansat campania ‘Terapia cu plasma – o sansa la viata’, prin care fac apel la pacientii vindecati de COVID-19 sa doneze plasma pentru a salva viata celor care inca se lupta cu virusul.

Medicii de familie fac apel la pacientii vindecati de COVID-19 sa doneze plasma pentru pacientii infectati cu noul tip de coronavirus, aflati in stare critica, care au nevoie de acest transplant, fiind o terapie care le poate da o sansa la viata, relareaza Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Insuficienta cardiaca

“In fiecare zi, tot mai multi oameni ajung in spital cu forme severe de COVID-19. E o boala cu complicatii neasteptate, cu evolutie imprevizibila si uneori grava, cu insuficienta respiratorie severa. Pacientii cu forme grave ajung sa fie plasati pe aparate de ventilatie. Oricand, oricine apropiat, drag noua, poate sa faca forma severa de boala. Tratamentul cu plasma recoltata de la persoanele care au facut COVID-19 poate oferi o sansa la viata pacientilor aflati in stare critica”, scrie in mesajul lansat de initiatorii campaniei.

Medicii braileni precizeaza ca aceasta campanie a fost initiata deoarece numarul donatorilor este unul foarte mic, desi la nivelul judetului Braila au fost declarati vindecati de COVID-19 peste 3.700 de pacienti.

Etichete: medici de familie braila, donare plasma, pacienti vindecati de covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Voiculescu: Tot ceea ce inseamna munca administratiei publice, ban public cheltuit, ar trebui sa fie date transparente

Webinar gratuit | Sesiunea IV – Diabetul zaharat tip 2 si complicatiile renale

A fost eliminata restrictia de varsta pentru vaccinul AstraZeneca

Ministrul Sanatatii: Daca lucrurile merg asa in continuare, nu putem exclude alte restrictii

Citu: Am cerut sa inceapa mai devreme etapa a III-a, sa dam drumul tuturor romanilor sa se vaccineze