Medicii de familie de la Braila ameninta cu proteste

12/03/2015
Medicii de familie de la Braila ameninta cu proteste

Medicii de familie de la Braila ameninta cu proteste

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-de-la-braila-ameninta-cu-proteste/

raceala-simptomeMedicii de familie din judetul Braila sustin punctul de vedere al Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF) si ameninta cu proteste daca proiectul de modificare al Contractului – cadru nu va fi anulat.

Modificarile pe care le cuprinde proiectul de contractu-cadru au starnit un val de critici siĀ  nemultumiri in randul medicilor de familie din intreaga tara.

Eliminarea numarului necesar de cabinete de medicina familiei, eliminarea numarului optim de persoane inscrise la un medic de familie sau cresterea numarului de consultatii la domiciliu de la 21 la 42, sunt doar cateva din modificarile pe care le aduce noul proiect.

“Recentul proiect de modificare al Contractului-Cadru mediatizat de CNAS ne-a aratat noua, medicilor practicieni, ca vor fi inselate asteptarile pacientilor cu privire la timpul si accesabilitatea la serviciile medicale”, scrie intr-un comunicat al Societatii Medicilor de Medicina Familiei/Medicina Generala Braila, conform ziarului Obiectiv Vocea Brailei.

De altfel, in ultimele zile, medicii de familie din toata tara si-au exprimat punctual de vedere cu privire la noile modificari si afirma ca acestea ca incalca deontologia profesionala si pun in pericol starea de sanatate a pacientilor.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: