Medicii cer respect in strada de Ziua Mondiala a Sanatatii

07/04/2016

Medicii cer respect in strada de Ziua Mondiala a Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-cer-respect-in-strada-de-ziua-mondiala-a-sanatatii/

STETOSCOP-NOU-2016In fiecare an, pe data de 7 martie se marcheaza Ziua Mondiala a Sanatatii incepand cu anul 1950.

La fiecare editie, specialistii in sanatate publica atrag atentia asupra unei teme de sanatate care starneste ingrijorare la nivelul mai multor tari.

Anul acest, tema este diabetul, o boala care, conform oficialilor OMS, a luat o amploare enorma in ultimii ani.

Dar, dincolo de ingrijorarile la nivel mondial prinvind o boala sau alta, de Ziua Mondiala a Sanatatii, pe langa gandurile privind pacientii, aprecieri si atentie merita atat medicii, cat si membrii personalului medical care isi pun viata in slujba vindecarii oamenilor.

Medicii sunt acei oameni care invata sase ani intr-o facultate lucruri care sunt considerate aproape imposibile pentru altii. Apoi petrec alti ani de perfectionare, studiu si cercetare pana cand pot fi considerati specialisti. Totul pentru dobandirea cunostintelor care ii pot face mai buni si implicit in postura de a salva mai multi oameni.

Si, munca si pregatirea unui medic nu se opreste aici. De fapt, stim cu toii ca nu se opreste niciodata, pentru ca salvarea de salvarea de vieti nu este o meserie, ci o chemare.

Din pacate, in Romania, de Ziua Mondiala Sanatatii, medicii sunt nevoiti sa iasa in strada pentru a cere respect si o stare normala a lucrurilor.

Sindicalistii din sanatate picheteaza sediul Ministerului Sanatatii intre orele 12:00 si 14:00, in semn de protest fata de “ignorarea aspectelor privind drepturile salariatilor” si “incalcarea prevederilor  Codului Muncii in ceea ce priveste timpul de munca si timpul de odihna”.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: