Medici retinuti de DIICOT pentru eliberarea de retete fictive

14/08/2015

Medici retinuti de DIICOT pentru eliberarea de retete fictive

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medici-retinuti-de-diicot-pentru-eliberarea-de-retete-fictive/

DIICOTProcurorii DIICOT au retinut 12 persoane, printre care 10 medici, intr-un dosar de fraude cu retete fictive.

Conform DIICOT Oradea,  in data de 13 august 2015 au fost audiate 20 de persoane, in cadrul unei actiunii care vizeaza destructurarea unui grup infractional format din 50 persoane, specializat in infractiuni de evaziune fiscala, inselaciune si fals.

“In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2012-2014 membrii gruparii au  generat activitati de fraudare a Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate prin cresterea artificiala a cuantumului vanzarilor aferente„ medicamentelor cu si fara contributie personala utilizata in tratamentul ambulatoriu” ( TA) si a medicamentelor si materialelor  sanitare specifice”, care se acorda pentru tratamentul  in ambulatoriu al bolnavilor inclusi in unele programe nationale cu  scop curativ  (PNS) si implicit a sumelor raportate si  ulterior decontate Casa Nationala de Asigurari de Sanatate”, scrie in comunicatul DIICOT.

Prejudiciul stabilit la acest moment este in valoare de 700.000 euro, fiind eliberate aproximativ 14.000 de retete fictive.

“In urma audierilor care au avut loc la sediul D.I.I.C.O.T – ST Oradea in data de 13 august 2015, procurorii au dispus retinerea pentru 24 de ore fata de 12 persoane, urmand ca astazi, 14 august, sa fie prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile”, mai mentioneaza sursa citata.

“Potrivit  DIICOT, 6 sunt medici de familie, iar 4 sunt medici specialisti in cardiologie si diabet pentru copii”, relateaza si Agerpres.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”