Medici intrati in vizorul procurorilor

21/04/2015

Medici intrati in vizorul procurorilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medici-intrati-in-vizorul-procurorilor/

MEDICI+BANIMai multe perchezitii au avut loc pe parcursul zilei de marti, 21 aprilie, la Spitalul Municipal Dragasani. In atentia procurorilor valceni s-ar afla mai multi medici ai unitatii sanitare din cadrul sectiilor de psihiatrie si medicina interna, care ar fi primit mita in schimbul eliberarii de adeverinte necesare pensionarilor pe caz de boala.

Anchetatorii au facut percheziitii atat la cabinetele medicilor suspectati, cat si la domiciliile pacientilor care se presupune ca au dat mita, scrie si Ziarul de Valcea.

Conform unor informatii, printre medicii care au intrat in atentia anchetatorilor se numara si dr. Cristina Oradan, de la Spitalul municipal Dragasani,, care se pare ca este acuzata de fapte de coruptie.

Si, tot conform unor surse judiciare citate de publicatia valceana, perchezitiile au avut loc si la cabinetele unor medici de familie din oras.

Redam intocmai comunicatul de presa emis de Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie:

“Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea efectueaza cercetari intr-o cauza penala avand ca obiect savarsirea unor infractiuni de coruptie si fals (n. red. – pensionari pe banda rulanta), comise in perioada 2014-2015.

In cursul zilei de azi, 21 aprilie 2015, in baza autorizatiei emise de catre instanta de judecata, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 17 locatii situate pe raza judetelor Valcea, Olt si Gorj, din care 5 la sediul unor institutii publice.

In documentarea activitatii infractionale procurorii au beneficiat de suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii, precum si de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Valcea si al Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Valcea.

Pe masura derularii cercetarilor, vom informa opinia publica.

Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitati care nu pot, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”

 

 

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Cseke Attila: Este nevoie de o noua abordare a campaniei de vaccinare, mai ales in zonele rurale

Metodologie noua de monitorizare a sarcinii | Carnetul gravidei

DSP Sibiu: Includerea medicilor de familie in activitatea de eliberare a certificatelor verzi

Streinu-Cercel: Sistemul sanitar din Romania este blocat in momentul de fata

Autoritatile vor sa atinga pragul de imunizare colectiva pana la finalul anului