Medicamentul Favipiravir, in farmaciile cu circuit deschis pe baza de prescriptie

20/01/2022
Medicamentul Favipiravir, in farmaciile cu circuit deschis pe baza de prescriptie

Medicamentul Favipiravir, in farmaciile cu circuit deschis pe baza de prescriptie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicamentul-favipiravir-in-farmaciile-cu-circuit-deschis-pe-baza-de-prescriptie/

Medicamentul Favipiravir folosit in tratarea noului coronavirus poate fi accesat in farmaciile de circuit deschis pe baza de prescriptie medicala.

“Se fac demersuri la nivel national pentru asigurarea medicatiei eficace in aceasta faza a pandemiei, respectiv asigurarea terapiei antivirale orale. La acest moment, orice farmacie din lanturile farmaceutice poate accesa livrarea de medicatie specifica pentru a fi furnizate pacientilor care au prescrierea medicala. Medicamentul Favipiravir poate fi accesat in farmaciile cu circuit deschis conform ultimelor reglementari legale, de saptamana trecuta”, a declarat Amalia Serban, director in cadrul Ministerului Sanatatii, intr-o conferinta de presa.

Totodata, ea a adaugat ca si capacitatea de testare s-a marit. In ultima saptamana, 75% dintre cazurile secventiate au evidentiat varianta Omicron.

“In ultimele doua saptamani, capacitatea de testare s-a marit, astfel incat au fost raportate peste 380.000 de teste pe saptamana, din care peste o treime teste PCR. Rata de pozitivitate a fost in crestere in medie de 15% in ultima saptamana, iar astazi au fost raportate aproape 80.000 de teste”, a mai precizat Amalia Serban.

Etichete: favipiravir, tratament covid farmacie, favipiravir in farmacii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: