Medicamente contrafacute de un milion de euro. Politistii fac perchezitii

14/06/2016

Medicamente contrafacute de un milion de euro. Politistii fac perchezitii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicamente-contrafacute-de-un-milion-de-euro-politistii-fac-perchezitii/

MEDICAMENTE-2016Ofiterii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, cu sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, au efectuat 4 perchezitii domiciliare la persoane banuite de comert on-line cu medicamente contrafacute si evaziune fiscala. Prejudiciul cauzat este de 300.000 de euro.

Potrivit comunicatului Politiei Romane, la data de 14 iunie a.c., politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane efectueaza patru perchezitii la locuintele unor persoane banuite de evaziune fiscala, punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse si comercializare de produse alterate.

De asemenea, sunt puse in aplicare cinci mandate de aducere.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012 – 2016, persoanele banuite ar fi infiintat 10 site-uri web, prin care ar fi promovat si comercializat catre clienti din Romania si din strainatate (Spania, Italia, Belgia, Germania si Anglia) o gama larga de medicamente contrafacute, cum ar fi steroizi anabolizanti, hormoni si altele, care prezinta un risc potential pentru sanatatea publicului.

Produsele originale de acest tip se comercializeaza numai prin unitati farmaceutice, nu prin intermediul site-urilor on-line.

Din activitatea infractionala, persoanele vizate ar fi obtinut venituri de peste 1.000.000 de euro, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 300.000 de euro.

La actiune participa si specialisti criminalisti, precum si luptatori ai Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Presedintele Iohannis a semnat decretul de numire a Ioanei Mihaila in functia de ministru al Sanatatii

S-a aprobat solicitarea DNA pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Sanatatii, Florian Bodog

Klaus Iohannis: Sunt foarte multumit de cum a decurs campania de vaccinare pana acum

Ioana Mihaila, noua propunere pentru conducerea Ministerului Sanatatii

EMA, despre vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson: Beneficiile depasesc riscurile