Medicament pentru acromegalie, aprobat de Comisia Europeana

24/11/2014

Medicament pentru acromegalie, aprobat de Comisia Europeana

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicament-pentru-acromegalie-aprobat-de-comisia-europeana/

medicament-acromegalieCompania farmaceutica elvetiana Novartis a anuntat luni, 24 noiembrie, printr-un comunicat de presa, ca medicamentul Signifor a fost aprobat de Comisia Europeana pentru a trata o o tulburare hormonala rara a glandei pituitare, acromegalie.
Medicamentul este  utilizat pentru tratarea adultilor care sufera de acromegalie, pentru care interventia chirurgicala nu poate fi o optiune.

Tratamentul a fost aprobat dupa ce doua studii au aratat ca permite un control al bolii mai mare decat terapiile existente, a precizat Novartis, conform Agentiei Reuters.  

Boala numita acromegalie este cauzata de o tumoare benigna la glanda pituitara care secreta hormoni de crestere in exces si poate duce la extinderea unor parti ale corpului, inclusiv mainile, picioarele si chiar portiuni faciale.

Conform estimarilor,  in Uniunea Europeana doua persoane din 10.000 sunt afectate de aceasta boala, mai precizeaza Reuters care citeaza reprezentantii Norvartis.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala