Stiri medicale

Medic psihiatru retinut de DIICOT pentru prescriere ilegala de droguri

Data ultimei actualizari: 24/11/2014

pastileDr. Cristian Bellu Bengescu, unul dintre cei mai cunoscuti medici psihiatri din Romania, a fost retinut de procurorii DIICOT care il acuza de prescrierea ilegala de droguri.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Bucuresti l-au retinut pe medicului Cristian Gheorghe Bellu Bengescu si au cerut judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti arestarea preventiva a acestuia, pe o perioada de 30 de zile, pentru prescriere de droguri de mare risc, in forma continuata.

“Din materialul probatoriu administrat in cauza rezulta suspiciunea rezonabila ca, in scopul obtinerii de foloase materiale necuvenite, inculpatul Bengescu Bellu Cristian Gheorghe, in calitate de medic si in cadrul unei unitati medicale, a prescris unui pacient, intr-o perioada de 27 de zile, un tratament de substitutie cu droguri de mare risc in cuantum de 6840 de comprimate Sintalgon de 2,5 mg, desi tratamentul necesar pacientului, conform fisei medicale, era in cuantum de 2280 de comprimate pentru o perioada de 30 de zile”, arata DIICOT intr-un comunicat de presa.

Tot conform procurorilor, doctorul psihiatru retinut de DIICOT,  ar fi primit in schimbul retetei eliberate suma de 600 de lei, respectiv 300 de lei in 11 noiembrie si 300 de lei in 17 noiembrie.

In ziua in care a primit a doua transa de bani, medicul a fost prins in flagrant, imediat dupa ce a prescris mai multe comprimate de Metadona – Sintalgon.

Comprimatele de Metadona – Sintalgon sunt folosite in cazul tratamentului pentru dependenta de heroina, decontat din bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Procurorii sustin ca prin prescrierea fara a fi necesara din punct de vedere medical, “substanta a fost deturnata din circuitul licit”.
Cristian Bellu Bengescu este unul dintre cei mai cunoscuti medici psihiatri din Romania, specialist in toxicomanii, psihanaliza si sexologie.

El lucra intr-un cabinet de la Policlinica Apaca din Sectorul 6, dupa ce a condus centrul pentru toxicomani din Spitalul Clinic “Alexandru Obregia”.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.