Medic psihiatru retinut de DIICOT pentru prescriere ilegala de droguri

19/11/2014

Medic psihiatru retinut de DIICOT pentru prescriere ilegala de droguri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-psihiatru-retinut-de-diicot-pentru-prescriere-ilegala-de-droguri/

pastileDr. Cristian Bellu Bengescu, unul dintre cei mai cunoscuti medici psihiatri din Romania, a fost retinut de procurorii DIICOT care il acuza de prescrierea ilegala de droguri.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Bucuresti l-au retinut pe medicului Cristian Gheorghe Bellu Bengescu si au cerut judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti arestarea preventiva a acestuia, pe o perioada de 30 de zile, pentru prescriere de droguri de mare risc, in forma continuata.

“Din materialul probatoriu administrat in cauza rezulta suspiciunea rezonabila ca, in scopul obtinerii de foloase materiale necuvenite, inculpatul Bengescu Bellu Cristian Gheorghe, in calitate de medic si in cadrul unei unitati medicale, a prescris unui pacient, intr-o perioada de 27 de zile, un tratament de substitutie cu droguri de mare risc in cuantum de 6840 de comprimate Sintalgon de 2,5 mg, desi tratamentul necesar pacientului, conform fisei medicale, era in cuantum de 2280 de comprimate pentru o perioada de 30 de zile”, arata DIICOT intr-un comunicat de presa.

Tot conform procurorilor, doctorul psihiatru retinut de DIICOT,  ar fi primit in schimbul retetei eliberate suma de 600 de lei, respectiv 300 de lei in 11 noiembrie si 300 de lei in 17 noiembrie.

In ziua in care a primit a doua transa de bani, medicul a fost prins in flagrant, imediat dupa ce a prescris mai multe comprimate de Metadona – Sintalgon.

Comprimatele de Metadona – Sintalgon sunt folosite in cazul tratamentului pentru dependenta de heroina, decontat din bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Procurorii sustin ca prin prescrierea fara a fi necesara din punct de vedere medical, “substanta a fost deturnata din circuitul licit”.
Cristian Bellu Bengescu este unul dintre cei mai cunoscuti medici psihiatri din Romania, specialist in toxicomanii, psihanaliza si sexologie.

El lucra intr-un cabinet de la Policlinica Apaca din Sectorul 6, dupa ce a condus centrul pentru toxicomani din Spitalul Clinic “Alexandru Obregia”.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Maratonul vaccinarii, la Timisoara, cu sute de medici si voluntari

Medicii de familie: Medicina primara devine domeniu de experiment pentru decidentii CNAS

Angajatii care se vaccineaza impotriva Covid-19 ar putea beneficia de o zi libera platita

Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022, in transparenta decizionala

Citu: Vom transforma mai multe centre AstraZeneca in centre Pfizer