Medic: Luna decembrie este o luna la risc pentru infectia cu SARS-CoV-2

07/12/2020

Medic: Luna decembrie este o luna la risc pentru infectia cu SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-luna-decembrie-este-o-luna-la-risc-pentru-infectia-cu-sars-cov-2/

Managerul Institutului ‘Marius Nasta’, Beatrice Mahler, spune isi doreste ca in aceasta luna sa se modifice procedura de testare si sa se foloseasca teste rapide pentru a putea fi izolate cat mai multe cazuri de infectie cu noul coronavirus.

“Mi-as dori ca in acest decembrie sa modificam procedura de testare, sa aplicam testele rapide si sa putem depista cat mai multe cazuri, pentru a le izola”, a precizat managerul Institutului ‘Marius Nasta”, potrivit Agerpres.

Ea a adaugat ca decembrie este o luna de risc in ceea ce priveste infectia cu noul coronavirus, avand in vedere evenimentele care au loc in aceasta perioada.

Potrivit sursei citate, in opinia sa, sarbatorile de iarna ar trebui petrecute in acest an ‘in familia restransa’.

“Urmeaza sarbatorile de iarna, sarbatori pe care, de obicei, le petrecem in familie sau intre prieteni. Probabil ca anul acesta va trebui sa le petrecem in familia restransa. Din punctul de vedere al evenimentelor pe care le parcurgem in luna decembrie si al interactiunii sociale, da, luna decembrie este o luna la risc pentru infectia SARS-CoV-2, pentru ca pornim de pe un platou destul de ridicat, avem un numar mare de infectari in acest moment, un numar de infectari care aduce, la randul lui, un numar mare de pacienti cu forme critice, un numar mare de pacienti care, probabil, vor avea nevoie de un pat in spital”, a mai afirmat medicul, care a subliniat necesitatea purtarii corecte a mastii de protectie, dezinfectarii dese a mainilor, pastrarii distantei fizice fata de alte persoane.

Etichete: risc infectie sars-cov-2, risc infectare coronavirus, teste rapide coronavirus, beatrice mahler

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela