Medic la Institutul ‘Matei Bals’: Panica nu duce la nimic bun

26/10/2020
Medic la Institutul ‘Matei Bals’: Panica nu duce la nimic bun

Medic la Institutul ‘Matei Bals’: Panica nu duce la nimic bun

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-la-institutul-matei-bals-panica-nu-duce-la-nimic-bun/

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul ‘Matei Bals’ spune ca vaccinarea impotriva noului coronavirus ar putea incepe, in Romania, la inceputul anului viitor, cu personalul medical si persoanele la risc.

“Sunt cateva variante de vaccin care sunt pe ultima suta de metri. Este adevarat ca inca nu sunt raspunsurile foarte clare legate nu de siguranta, ele vor fi sigure, legate de durabilitate, cat vor avea efect in momentul in care te vaccinezi. Vaccinul va fi sigur, asta este clar, dar sunt niste intrebari ca, de exemplu, cat o sa aiba durabilitate, cate administrari trebuie facute, trebuie facute la un anumit interval de timp. Lucrurile acestea conteaza, pentru ca, daca vrem sa oprim intr-adevar pandemia, trebuie sa fie o vaccinare extinsa, probabil 70 – 80% din populatie, si trebuie sa stim daca acei anticorpi obtinuti in urma vaccinarii vor tine un interval scurt de timp, probabil ca va trebui facuta o revaccinare si asa mai departe. Eu cred ca undeva la inceputul anului viitor va incepe aceasta vaccinare. Acum poate fi o variatie de doua-trei luni pana cand sa ajunga in Romania, o sa incepem intai cu vaccinarea personalului medical, cei care sunt vulnerabili, pe urma o sa vina si restul oamenilor”, a declarat medicul Adrian Marinescu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, virusul a suferit mutatii, insa nu exista dovezi ca ar fi mai agresiv sau mai putin agresiv.

Totodata, el a mai subliniat ca panica nu duce la nimic bun, iar lupta cu pandemia nu este pierduta, intotdeauna existand solutii.

“Parerea mea este ca abordarea, uneori ce vad in media nu creeaza decat panica, adica cumva nu ma ajuta in niciun fel, adica nici sa ma gandesc la panica si nici sa ma gandesc la o cauza pierduta, pentru ca nu este. Intotdeauna vor fi solutii. Si, daca as renunta la lupta tot nu castig nimic, virusul tot acolo este”, a mai precizat medicul.

Etichete: vaccinare coronavirus, vaccin anti-covid, vaccinare sars-cov-2 personal medical, panica pandemie, mutatii coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: