Medic, despre coronavirus: Cand va ajunge si la noi virusul, o sa fie vai de noi

24/02/2020
Medic, despre coronavirus: Cand va ajunge si la noi virusul, o sa fie vai de noi

Medic, despre coronavirus: Cand va ajunge si la noi virusul, o sa fie vai de noi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-despre-coronavirus-cand-va-ajunge-si-la-noi-virusul-o-sa-fie-vai-de-noi/

Un medic de la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, Catalin Dudu, considera ca nu suntem pregatiti sa facem fata unei epidemii si ‘cand va ajunge la noi virusul, o sa fie vai de noi.

Doctorul a precizat, intr-o postare pe Facebook, ca in caz de epidemie ‘fiecare va trebui sa se descurce pe cont propriu’ pentru ca deocamdata nu au fost achizitionate materiale de protectie impotriva virusului.

“Din pacate, nu suntem pregatiti sa facem fata unei epidemii si o spun cu toata responsabilitatea. Cand va ajunge si la noi virusul, o sa fie vai de noi…Fiecare va trebui sa se descurce pe cont propriu pentru ca, asa cum a declarat ministrul Finantelor, in martie vom achizitiona primele materiale de protectie si lupta cu virusul. Oricum sa nu ne panicam ‘avem locuri suficiente pentru carantina’ si acum vad ca au dreptate…Cati oameni fara casa sa fie afectati???? Este trist si ingrijorator ce se intampla si as vrea sa aud ca se organizeaza o celula de criza si se iau niste masuri imediate pentru a incerca sa limitam proportiile unui dezastru iminent. Pana atunci sa mergem sa ne rugam ca doctorii aia pe care ii hulim si acuzam public de cate ori avem ocazia sa aiba curajul sa ne trateze in conditiile unei lipse totale de mijloace de protectie. Sper ca domnul ministru sa includa prin OUG si coronavirusul pe lista programelor nationale ca poate spitalele private sunt mai bine organizate si dotate. Cum Dumnezeu e mare sa speram ca va fi bine”, a scris medicul Dudu in postare, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, el a catalogat drept ‘amatorism’ decizia de izolare a a trei persoane care au venit din regiuni afectate de coronavirus, insa nu s-a acordat atentie pasagerilor care au intrat in contact cu cele trei persoane pe durata calatoriei acestora.

Totodata, medicul pune si problema modului in care se stabileste daca o persoana este infectata.

“Bine ca sunt medici in aeroport sa trieze pasagerii, dar imi spune si mie cineva cum recunosti un om infectat fara simptome? Numai la noi se poate asa o performanta. Bine ca avem biserici la toate colturile de strada ca o sa avem nevoie. Singura veste mai buna este ca virusul asta desi se raspandeste usor, statistic nu este chiar atat de mortal pe cat de inspaimantator”, a mai scris doctorul pe Facebook.

Etichete: coronavirus, epidemie coronavirus, coronavirus romania, covid-19, protectie coronavirus, simptome coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: