Media cazurilor de pacienti infectati cu noul coronavirus este pe un trend descendent

14/02/2022
Media cazurilor de pacienti infectati cu noul coronavirus este pe un trend descendent

Media cazurilor de pacienti infectati cu noul coronavirus este pe un trend descendent

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/media-cazurilor-de-pacienti-infectati-cu-noul-coronavirus-este-pe-un-trend-descendent/

Media cazurilor de pacienti infectati cu noul coronavirus este in scadere in ultimele sapte zile, potrivit autoritatilor sanitare.

“Trendul este in mod evident descendent in ceea ce priveste incarcarea paturilor pe sectii. Este clar ca scade numarul de pacienti internati pe sectii. La ATI este constant, dar nu se mai remarca o crestere care sa ne puna probleme si sa se ajunga in situatia de ocupare a celor 25.000 de paturi in sectii sau a celor aproape 1.800 de paturi la nivelul sectiilor de terapie intensiva”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, in cadrul unei conferinte de presa.

Totodata, el a adaugat ca si evolutia numarului de decese inregistreaza, in prezent, un trend descendent.

“Acest trend descendent al numarului de cazuri semnalate trebuie sa se cupleze cu alti doi indicatori ca sa putem sa discutam intr-adevar de ridicarea restrictiilor si chiar despre o eventuala renuntare la starea de alerta la un anumit moment. In primul rand, este vorba despre scaderea numarului de persoane care sunt internate, dar mai ales despre scaderea numarului de pacienti internati in sectiile de terapie intensiva. (…) Media numarului de cazuri din ultimele 7 zile este in scadere accentuata. Aceste lucru s-a corelat si cu scaderea pozitivitatii in cazul testarii. Am avut o medie in jur de 30%”, a mai explicat Rafila.

Totusi, el a subliniat ca “nu avem de ce sa renuntam la izolarea persoanelor care sunt infectate si au simptome.”

Etichete: cazuri noi coronavirus, pandemie covid-19 romania, izolare persoane infectate

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: