Masuri privind asigurarea disponibilitatii medicamentelor pentru nevoi speciale

22/07/2021

Masuri privind asigurarea disponibilitatii medicamentelor pentru nevoi speciale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/masuri-privind-disponibilitatea-medicamentelor-pentru-nevoi-speciale/

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a semnat ordinul prin care modifica si completeaza cadrul legal in vederea asigurarii disponibilitatii medicamentelor utilizate pentru rezolvarea unor nevoi speciale.

Conform noilor reglementari, se introduce o procedura clara pentru acordarea autorizatiei privind furnizarea de medicamente pentru nevoi speciale. Astfel, se creeaza cadrul legal pentru selectarea ofertei distribuitorului angro avand ca prim criteriu punerea pe piata a medicamentului in cel mai scurt timp, intr-un interval propus printr-un anunt publicat pe site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR), ulterior urmand a fi aleasa oferta cea mai avantajoasa ca pret, transmite Ministerul Sanatatii.

Totodata, prin noile modificari sa introduc obligatii explicite pentru distribuitorii carora li se acorda autorizatia, menite sa asigure pe piata stocuri adecvate si continue de medicamente pentru nevoi speciale.

Noile prevederi mentioneaza obligatia ANMDMR de retragere a autorizatiei pentru nerespectarea asigurarii disponibilitatii efective a medicamentului pentru pacienti.

De asemenea, ANMDMR are obligatia de a comunica Ministerului Sanatatii, lunar, un raport cuprinzand situatia tuturor autorizatiilor privind medicamentele pentru nevoi speciale in vigoare, cu evidentierea informatiilor referitoare la stoc, punerea efectiva pe piata a fiecarui medicament din aceasta categorie, intreruperi sau orice alte probleme aparute in aprovizionare.

Etichete: medicamente nevoi speciale, ANMDMR, Ministerul Sanatatii

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Cate doze de vaccin anti-Covid a vandut si a donat Romania?

Daniel Coriu: Hepatitele reprezinta o amenintare grava la adresa sanatatii publice

Crestere de cinci ori a numarului de cazuri cu varianta Delta in ultimele saptamani

Decizia privind cea de-a treia doza de vaccin anti-Covid, asteptata in septembrie

Invitatie: Cadrele medicale sa se pronunte asupra testarii obligatorii