Masuri de protectie impotriva caniculei

03/07/2012

Masuri de protectie impotriva caniculei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/masuri-de-protectie-impotriva-caniculei/

Ministerul Sanatatii a solicitat directiilor de sanatate publice, serviciilor de ambulanta si unitatilor de primiri urgente activarea planurilor de masuri pentru zilele caniculare,in vederea prevenirii  riscurilor  medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate .

De asemenea , serviciilor de ambulanta li s-a cerut  alertarea echipajelor si suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere.Totodata, in cadrul primariilor, a farmaciilor, in dispensare, scoli sau centre comerciale pot fi  identificate, amenajate si marcate spatii cu aer conditionat unde se poate distribui apa populatiei.

Tot in acest sens, directiile de sanatate publica vor intensifica actiunile de supraveghere epidemiologica in vederea identificarii cazurilor de imbolnavire determinate de agenti patogeni specifici (boli diareice acute, toxiinfectii alimentare, epidemii hidrice, meningite virale) si dispunerea masurilor specifice de control.

Conform unei statistici realizate, luni 2 iulie a.c.  de Centrul operativ pentru situatii de urgenta (COSU) la nivel national situatia se prezenta  astfel:

–  numarul de persoane cazute in strada (lipotimii, deshidratari) – 70

–  numarul de decese datorate caniculei (fise de semnalare primite) – 0

–  numarul de puncte de prim ajutor – 749

–  numarul de solicitari la serviciile de ambulanta / SMURD – 2904

– numarul de ambulante mobilizate pentru interventiile in judete – 541 .

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: