Masca de protectie redevine obligatorie in toate spatiile publice

06/10/2021
Masca de protectie redevine obligatorie in toate spatiile publice

Masca de protectie redevine obligatorie in toate spatiile publice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/masca-de-protectie-redevine-obligatorie-in-toate-spatiile-publice/

Se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie in toate spatiile publice deschise, in localitatile in care incidenta cazurilor Covid, cumulata la 14 zile, este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sanatatii si Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2 pe durata starii de alerta, anunta Ministerul Sanatatii.

Conform documentului, in localitatile in care incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie, in toate spatiile publice deschise.

“Vor fi exceptate de la obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatiile publice deschise, persoanele care desfasoara activitati, inclusiv sportive, in mod individual sau impreuna cu persoanele cu care locuiesc.
Alte exceptii se pot stabili, la propunerea directiilor de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, prin hotarari ale comitetelor judetene, respectiv al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta.”, precizeaza MS.

Documentul urmeaza sa fie publicat in cursul zilei de miercuri in Monitorul Oficial al Romaniei.

Etichete: masca de protectie, masca obligatorie, masca de protectie obligatorie in toate spatiile publice

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: