Marea Britanie: Se cauta voluntari pentru testarea unui vaccin universal impotriva gripei

03/10/2017

Marea Britanie: Se cauta voluntari pentru testarea unui vaccin universal impotriva gripei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/marea-britanie-se-cauta-voluntari-pentru-testarea-unui-vaccin-universal-impotriva-gripei/

Oameni de stiinta din Marea Britanie cauta circa 500 de persoane pentru testarea unui nou vaccin universal contra gripei sezoniere, informeaza marti BBC.

Vaccinul experimental actioneaza in mod diferit fata de cel utilizat in prezent, care trebuie refacut in fiecare an, pe baza ”presupunerii” cu privire la tipurile de tulpini ce se vor afla in circulatie in sezonul respective, relateaza si Agerpres.

Continut educational:

Noul tip de vaccin ”tinteste” o componenta a virusului care nu sufera mutatii anuale. Acest lucru inseamna ca vaccinul ar trebui sa functioneze impotriva gripei umane, aviare si porcine, dupa cum sustine echipa de cercetatori de la Universitatea Oxford. Oamenii de stiinta cred ca vaccinul va oferi o protectie mai eficienta.

Profesor Sarah Gilbert este de parere ca utilizarea acestui vaccin conceput de echipa sa, efectuat impreuna cu cel obisnuit, ar putea ajuta in special persoanele al caror organism nu raspunde in mod optim la imunizare, printre acestea numarandu-se mai ales persoanele cu varste de peste 65 de ani.

Aceasta este prima testare pe oameni a unui astfel de vaccin, realizata la scara larga, conform Institutului national pentru sanatate si cercetare din Marea Britanie, care sustine acest proiect, mai scriu sursele citate.

Jumatate dintre cei 500 de voluntary inregistrati in Serviciul National de Sanatate (NHS)  vor primi vaccinul antigripal obisnuit si un placebo, iar cealalta jumatate vor face vacccinul obisnuit insotit de cel experimental.

Testarea va fi incheiata in termen de doi ani, iar in cazul in care rezultatele vor fi pozitive, vaccinul ar putea primi aprobarea pentru utilizare pe scara larga.

NHS se asteapta la un sezon gripal rau in aceasta iarna, dupa cele mai grave rabufniri din ultimii ani inregistrate in Australia si Noua Zeelanda.

Gripa se transmite rapid, chiar si de catre persoane care sunt usor afectate sau chiar de catre cele care nu prezinta deloc simptome, mai scriu cele doua surse.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Legea privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost votata de Camera Deputatilor

EMA: Zece noi tratamente pe piata UE | 76 de medicamente aprobate in 2020

Conducerea Spitalului de Pediatrie Sibiu: Ar trebui gasita o modalitate de a testa pacientii fara a-i interna

Ziua internationala a osteoporozei | Osteoporoza reduce semnificativ calitatea vietii pacientului

Raportul Corpului de control al premierului dupa verificarile de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti