Maraton la Spitalul ‘Dr.C.I.Parhon’ Iasi | Sapte transplanturi in sase zile

18/02/2021
Maraton la Spitalul ‘Dr.C.I.Parhon’ Iasi | Sapte transplanturi in sase zile

Maraton la Spitalul ‘Dr.C.I.Parhon’ Iasi | Sapte transplanturi in sase zile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/maraton-la-spitalul-dr-c-i-parhon-iasi-sapte-transplanturi-in-sase-zile/

Medicii de la Spitalul ‘Dr.C.I.Parhon’ din Iasi au efectuat, in ultimele sase zile, sapte interventii de transplanturi de rinichi.

Repezentantii unitatii medicale spun ca in urma a trei prelevari de organe de la donatori in moarte cerebrala, sase persoane aflate pe lista de asteptare au primit sansa la o viata normala. Cel de-al saptelea transplant a fost realizat de la un donator viu – sora unui barbat de 40 de ani care i-a donat acestuia rinichiul de care avea nevoie.

“Este un inceput intens care da speranta celor 400 de pacienti aflati pe lista de asteptare, pacienti care fac trei sedinte pe saptamana. Aceasta activitate intensa a Centrului de Transplant de la Spital ‘Dr.C.I.Parhon’ continua activitatea de anul trecut, cand au fost realizate 40 de transplanturi. A fost o mobilizare extraordinara a echipelor coordonate de prof. univ. dr. Adrian Covic. Aceasta frecventa arata ca Centrul de Transplant este unul modern si similar cu orice centru de profil din Europa. Suntem extrem de mandri de performanta colegilor nostri. Intr-o perioada in care calitatea si actul medical din spitalele romanesti este pusa la indoiala, aceasta performanta deosebita merita apreciata si evidentiata”, a declarat Ionut Nistor, purtator de cuvant la Spitalul ‘Dr.C.I.Parhon’ Iasi, citat de Agerpres.

Potrivit medicilor, starea tuturor pacientilor este una buna, iar acestia se afla in continuare sub supraveghere de specialitate.

“Este un sentiment de bucurie foarte mare atunci cand iesi din blocul operator. Dupa astfel de interventii este o satisfactie foarte mare si aproape ca nu mai suntem obositi. Nu stim cat e ceasul, cand am mancat ultima data, dar este o satisfactie foarte mare cand operatia este o reusita. Multumim familiilor, donatorilor pentru ca acest gest al lor a schimbat complet viata celor sase pacienti, toti tineri, care pot sa aiba o viata aproape normala pentru ca nu mai depind de dializa. Felicitari echipei de transplant pentru acest efort deosebit si pentru mobilizare’” a declarat si coordonatorul echipei de prelevare, Adelina Miron potrivit sursei citate.

Etichete: transplant de rinichi, transplant iasi, prelevare de organe

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: