Managerul unui spital din Romania, retinut pentru luare de mita

27/08/2015

Managerul unui spital din Romania, retinut pentru luare de mita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/managerul-unui-spital-din-romania-retinut-pentru-luare-de-mita/

dnaProcurorii DNA l-au retinut pe Alexandru Baloi, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, pentru luare de mita.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a managerului Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, Baloi Ion Alexandru, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita in forma continuata.

Din ordonanta intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora :

In perioada aprilie 2014 – iulie 2015, inculpatul Baloi Ion Alexandru, in calitate de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, a primit de la un om de afaceri (denuntator in cauza), in mod repetat, sume de bani reprezentand un procent de circa 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urma in baza unui contract de servicii incheiat cu unitatea spitaliceasca mentionata.

In comunicatul DNA mai scrie ca inculpatul chiar a tergiversat efectuarea platilor respective pentru a-i determina pe reprezentantii firmei sa-i remita comisionul convenit din valoarea facturilor.

Din continutul probatoriului a rezultat faptul ca foloasele necuvenite remise acestuia in perioada respectiva, se ridica la suma totala de circa 6.500 lei si au fost remise in trei transe, ce se coroboreaza cu retragerile de numerar din contul societatii atat din punct de vedere al datei cat si al procentului – circa 20% din valoarea facturilor achitate.

In acelasi context, la data de 26 august 2015, inculpatul Baloi Ion Alexandru a primit de la martorul denuntator suma de 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea platii facturilor restante emise de societatea omului de afaceri si pentru a incheia cu acesta din urma fie un act aditional la un contract de mentenanta deja existent fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale.

La aceeasi data, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatului fiind gasita suma de 3.000 lei.

Baloi Ion-Alexandru va fi prezentat in fata Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial