Managerul Spitalului Colentina, demis de primarul Capitalei

09/01/2017

Managerul Spitalului Colentina, demis de primarul Capitalei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/managerul-spitalului-colentina-demis-de-primarul-capitalei/

spital-interior-holLuni, 9 ianuarie, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca l-a demis pe managerul Spitalului Clinic Colentina pentru tratarea superficiala a actului managerial si pentru ca nu a asigurat caldura in unitatea sanitara.

“Am avut o situatie dificila ieri la spitalul Coltea, s-a rezolvat rapid, dar la Spitalul Colentina aproape jumatate de zi pacientii au stat in frig. Am dispus luarea unor masuri urgente, control sa aflam ce s-a intamplat, de ce Spitalul Colentina nu este pregatit sa faca fata unei perioade geroase si care sunt motivele pentru care o perioada destul de lunga de timp pacientii si chiar medicii de la Spitalul Colentina stau in frig in conditiile in care in celelalte unitati spitalicesti lucrurile erau normale, pentru ca managerii se pregatisera. Nu era o problema de la RADET, presiunea si temperatura erau normale, am verificat personal acest lucru, ci era o problema interna, de lipsa de management, de inexistenta a unui contract de mentenanta, de inexistenta a unei revizii care se face inaintea sezonului rece si in general o tratare superficiala a actului managerial. 6 luni de zile, toti conducatorii de institutii din subordinea PMB au avut ocazia sa demonstreze cetatenilor si mie, ca primar general, ca isi fac datoria fata de oameni, ca daca au vrut sa fie directori, manageri si alte functii importante, au inteles ca nu au doar drepturi, ci in general obligatii”, a declarat Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

Tot ea a mai precizat ca va demite orice manager de spital care nu isi va respecta obligatiile de munca.
“Azi dimineata am semnat dispozitia pentru demiterea managerului Spitalului Colentina pentru motive intemeiate de nerespecatare a contractului de management si anume asigurarea conditiilor decente, normale pentru toti pacientii. La fel se va intampla cu orice manager de spital sau de institutie care nu isi respecta contractul, care nu isi asuma responsabilitati si care considera ca poate sa faca absolut ce doreste fata de cetateni. Nu pot sa tolerez astfel de atitudini. (…) Astazi l-am demis pe managerul Spitalului Colentina. Maine, daca un alt manager de institutie din acest domeniu sau din alt domeniu mi se dovedeste ca nu isi respecta obligatiile fata de cetateni, pleaca acasa, asa cum a plecat si direcotorul RATB, care si-a asumat un plan de masuri, a plecat in concediu, problema nu este ca a plecat in concediu, ci ca a lasat situatia de la RATB dezastruoasa. A fost institutia cea mai nepregatita pentru codul galben si codul portocaliu”, a mai spus Firea, conform Mediafax.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: