Managerii unitatilor sanitare dispun intreruperea efectuarii concediilor

12/10/2021

Managerii unitatilor sanitare dispun intreruperea efectuarii concediilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/managerii-unitatilor-sanitare-dispun-intreruperea-efectuarii-concediilor/

Un Ordin al Departamentului pentru Situatii de Urgenta  DSU) prevede ca managerii unitatilor sanitare, in functie de nevoile operationale, sa dispuna intreruperea efectuarii concediilor de odihna si de odihna suplimentare aflate in derulare, precum si incetarea acordarii de noi concedii de odihna sau de odihna suplimentare, fara plata, de studii si pentru formare profesionala, pentru o perioada de 30 zile.

“Managerii unitatilor sanitare, in functie de nevoile operationale, dispun intreruperea efectuarii concediilor de odihna si de odihna suplimentare aflate in derulare, precum si incetarea acordarii de noi concedii de odihna sau de odihna suplimentare, fara plata, de studii si pentru formare profesionala, pentru o perioada de 30 zile. Concediile intrerupte sau neacordate urmeaza a fi replanificate cand evolutia situatiei epidemiologice va permite efectuarea acestora”, se precizeaza intr-unul dintre ordinele DSU.

“In scopul gestionarii eficiente a solicitarilor survenite in urma evolutiei situatiei epidemiologice la nivel national, IGSU va dispune intreruperea efectuarii concediilor de odihna si de odihna suplimentare aflate in derulare si incetarea acordarii de noi concedii de odihna, odihna suplimentare, fara plata, de studii si pentru formare profesionala pentru personalul IGSU si al unitatilor subordonate, pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 11.10.2021. Concediile intrerupte sau neacordate urmeaza a fi replanificare cand evolutia situatiei epidemiologice va permite efectuarea acestora”, mai precizeaza aceeasi sursa.

De asemenea, se mai prevede ca, medicii rezidenti de anul V in specialitatea medicina de urgenta care urmau sa inceapa probele pentru examenul de medic specialist incepand cu luna octombrie 2021 vor sustine aceste probe in decembrie 2021.

Cursurile pentru atestatul de asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca si respectiv spitaliceasca se suspenda, urmand a fi reluate in luna decembrie 2021, iar medicii inscrisi se reintorc in unitatile de baza.

DSU a emis, la inceputul acestei saptamani, patru ordine care vizeaza luarea unor masuri imediate, in vederea gestionarii eficiente a situatiei pandemice dificile de la nivel national.

Etichete: concedii de odihna, examenul de medic specialist medici rezidenti

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Nelu Tataru: Sistemul medical din Romania e un sac fara fund

Rolul farmaciilor in perspectiva valului cinci al pandemie

Hans Kluge (OMS): Obligativitatea vaccinarii este o solutie de ultima instanta

Florin Citu: Certificatul verde, o masura care ajuta economia

EMA: Medicament impotriva artritei, autorizat pentru tratarea pacientilor Covid