Majoritatea centrelor de vaccinare AstraZeneca vor avea alocat vaccin Pfizer

06/05/2021
Majoritatea centrelor de vaccinare AstraZeneca vor avea alocat vaccin Pfizer

Majoritatea centrelor de vaccinare AstraZeneca vor avea alocat vaccin Pfizer

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/majoritatea-centrelor-de-vaccinare-astrazeneca-vor-avea-alocat-vaccin-pfizer/

Coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghita spune ca ‘foarte probabil’ majoritatea centrelor de vaccinare AstraZeneca vor avea alocat, incepand de sambata, ser de la compania Pfizer.

“Foarte probabil ca majoritatea centrelor de vaccinare care au vaccin de la compania AstraZeneca vor avea alocat, incepand de sambata, vaccin de la compania Pfizer, unde avem un numar suficient de doze incat sa putem acoperi necesarul din aceste centre. Urmeaza ca pana maine sa primim din partea Directiilor de sanatate publica care sunt centrele care primesc vaccin de la AstraZeneca care vor ramane in activitate in fiecare judet, in functie de nivelul de adresabilitate. As mentiona faptul ca in toate centrele de vaccinare cu AstraZeneca unde s-a inceput activitatea de vaccinare ea se va continua pentru a se asigura rapelul persoanelor deja vaccinate si in fiecare judet va exista cel putin un centru de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca, preferabil in orase, in municipii, pentru a da posibilitatea tuturor celor care doresc sa se vaccineze cu acest tip de vaccin sa se poata vaccina”, a declarat Valeriu Gheorghita, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, miercuri, pana la ora 15,00, peste 180 de persoane erau vaccinate in cabinetele medicilor de familie cu serul produs de compania Johnson&Johnson.

“In ceea ce priveste activitatea de vaccinare cu vaccinul de la compania Johnson&Johnson, pot sa va spun ca, astazi, in 14 judete, la care se adauga municipiul Bucuresti, au fost activitati de vaccinare in cabinetele de medicina de familie. Pana la ora 15,00, erau peste 180 de persoane vaccinate. Sunt convins ca, in perioada urmatoare, numarul celor care se vor putea vaccina prin cabinetele de medicina de familie va fi din ce in ce mai mare si numarul colegilor care vor incepe efectiv sa vaccineze va fi, evident, mai mare. Este o perioada care presupune o distribuire a materialelor sanitare, a numarului de doze de vaccin”, a afirmat presedintele CNCAV.

Etichete: centre de vaccinare, vaccin astrazeneca, vaccin pfizer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: