“Majorarea salariilor din Sanatate trebuie asigurata din bugetul de stat”

05/08/2015

“Majorarea salariilor din Sanatate trebuie asigurata din bugetul de stat”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/majorarea-salariilor-din-sanatate-trebuie-asigurata-din-bugetul-de-stat/

spital-interior-holDaca majorarea salariilor personalului medical se va face tot din bugetul asigurarilor sociale de sanatate, cel putin trei sute de spitale se vor inchide. Este opinia unui fost secretar de stat din Ministerul Sanatatii.

Cristian Irimie crede ca majorarea salariilor din Sanatate trebuie asigurata din bugetul de stat.

“Putem discuta de aceste salarii in conditiile in care tariful pe caz ponderat acordat de CAS se tripleaza. In alte conditii, spitalele nu fac fata acestor cheltuieli, dar in acelasi timp spun ca solutia ar fi – corecta, dupa mine – ca banii, atat timp cat suntem trecuti la bugetari, sa fie dati de la bugetul statului si nu de la bugetul asigurarilor sociale de sanatate, care este platit de fiecare dintre noi”, a declarat Cristian Irimie intr-o conferinta de presa, completand ca ar trebui sa fie alocate fonduri de la bugetul statului asa cum se dau la pompieri, politisti, functionari in ministere.

Solutie rezonabila?

“Noi am fost acuzati ca am inchis 69 de spitale. Acum nu va fi nimeni acuzat ca se vor inchide, singure, cel putin 300 de spitale in primul an”, a spus fostul secretar de stat in Ministerul Sanatatii, citat si de Mediafax.

Spitalele negociaza cu contractile cu CNAS, iar din bugetele acordate se platesc si salariile personalului medical.

Fostul secretar de stat mai spune ca Ministerul Sanatatii da bani de salarii doar pentru medicii scolari, medicii rezidenti, pentru personalul medical din UPU si pentru serviciile de ambulanta.

“Salariile se acorda din serviciile medicale acordate. Spitalul negociaza un contract, din acesta se platesc si salariile personalului medical, nu numai medicamentele, materialele sanitare si restul”, a mai precizat Irimie.

 Citeste si Legea salarizarii – salariile propuse pentru sistemul sanitar

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: