Mai multe tari din UE suspenda, momentan, administrarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca

11/03/2021
Mai multe tari din UE suspenda, momentan, administrarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca

Mai multe tari din UE suspenda, momentan, administrarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mai-multe-tari-din-ue-suspenda-momentan-administrarea-vaccinului-anti-covid-dezvoltat-de-astrazeneca/

UPDATE: Romania nu a primit vaccin din lotul de un milion de doze din care doua persoane din Austria fusesera imunizate si au avut reactii adverse, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, citat de Agerpres.

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a recomandat ‘‘continuarea administrarii” vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, subliniind ca la ora actuala nimic nu demonstreaza riscul unei coagulari sanguine mai puternice (tromboze) in cazul persoanelor vaccinate cu acest ser.

”Informatiile disponibile in acest stadiu indica faptul ca numarul tromboemboliilor la persoanele vaccinate nu este superior celui observat pe ansamblul populatiei”, afirma EMA intr-un comunicat citat de France Presse.

………………………………………………………………………………………………….

Danemarca a anuntat, joi, ca a suspendat din motive de precautie si pana la noi ordine, administrarea vaccinului de la AstraZeneca din cauza temerilor legate de formarea de cheaguri de sange la persoane vaccinate, transmit AFP, Reuters si Agerpres.

Totusi, Agentia Nationala de Sanatate din aceasta tara a subliniat ca, ‘la ora actuala, nu putem trage concluzia existentei unei legaturi intre vaccin si cheagurile de sange‘.

Autoritatile olandeze au anuntat, in aceeasi zi, un caz de tromboza in urma unei imunizari cu acest produs, insa nu un caz care sa necesite spitalizare.

Austria a transmis inca de acum cateva zile ca a incetat utilizarea unui lot de vaccinuri produse de laboratorul anglo-suedez.

Potrivit surselor citate, alte patru tari europene – Estonia, Letonia, Lituania si Luxemburg – au suspendat ulterior vaccinarile cu dozele provenite din lotul respectiv, livrat in 17 state si care contine un milion de doze.

De asemenea, conform Mediafax, in urma raportarii anumitor efecte adverse in legatura cu administrarea dozelor din lotul ABV2856 din vaccinul AstraZeneca, Agentia italiana pentru Medicamente (AIFA) a decis ca masura de precautie sa interzica utilizarea acestui lot pe intreg teritoriul national.

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) ar putea emita ”astazi sau maine” o recomandare privind aceasta situatie.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin astrazeneca, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: