MAE : Lista tarilor pentru care se cere obligatoriu vaccinarea polio, actualizata

23/11/2016

MAE : Lista tarilor pentru care se cere obligatoriu vaccinarea polio, actualizata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mae-lista-tarilor-pentru-care-se-cere-obligatoriu-vaccinarea-polio-actualizata/

VACCIN-POZA NOUA-2015Organizatia Mondiala a Sanatatii a actualizat lista cu tarile pentru care se cere obligatoriu vaccinarea polio.

Lista actualizata cuprinde tarile: Afganistan, Camerun, Ciad, Guineea Ecuatoriala, Laos, Madagascar, Myanmar, Niger, Nigeria, Pakistan, Somalia si Ucraina.
Conform unui comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), in cazul cetatenilor romsni care calatoresc spre aceste tari si nu au fost vaccinati antipolio in ultimele 12 luni, vaccinarea se va face cu 4 saptamsni inaintea calatoriei sau, in cazuri de urgenta, chiar inaintea acesteia.

Sursa citata precizeaza ca vaccinarea trebuie notificata pe certificatul international de vaccinari si va insoti documentele de calatorie.

“In continuare, ramsne obligatorie vaccinarea persoanelor care calatoresc dinspre Afganistan si Pakistan. Aceste persoane nu au dreptul sa paraseasca teritoriul tarilor respective, indiferent de punctul de trecere frontiera (rutier, naval, aerian), fara documentele care sa ateste vaccinarea antipolio. In caz contrar, autoritatile de frontiera ale acestor tari au dreptul sa interzica parasirea teritoriului. Pentru evitarea acestor situatii, cetatenilor din tarile respective, care solicita viza pentru Romsnia, li se va solicita carnetul international de vaccinari, in care este inregistrata efectuarea vaccinarii”, scrie in comunicatul MAE.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. nae says:

    Sunt ţări cu populaţie numeroasă şi cu natalitate mare,de aceea au fost alese.Se urmăreste de fapt sterilizarea populaţiei prin vaccinuri.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Nelu Tataru: Sistemul medical din Romania e un sac fara fund

Rolul farmaciilor in perspectiva valului cinci al pandemie

Hans Kluge (OMS): Obligativitatea vaccinarii este o solutie de ultima instanta

Florin Citu: Certificatul verde, o masura care ajuta economia

EMA: Medicament impotriva artritei, autorizat pentru tratarea pacientilor Covid