MAE: Atentionare de calatorie tari afectate de raspandirea virusurilor poliomielitei

25/06/2015

MAE: Atentionare de calatorie tari afectate de raspandirea virusurilor poliomielitei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mae-atentionare-de-calatorie-tari-afectate-de-raspandirea-virusurilor-poliomielitei/

VACCIN-NOUMinisterul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani asupra faptului ca Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat ca problema raspandirii internationale a polio-virusurilor (virusurilor poliomielitei) constituie un risc si o Urgenta de Sanatate Publica de Importanta Internationala (USPII).

In acest sens, OMS a emis o recomandare de vaccinare (cel putin pentru urmatoarele 12 luni) cu o doza de vaccin polio inactiv (VPI) a tuturor persoanelor care calatoresc pe termen scurt sau lung in Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatoriala, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia si Siria.

Se recomanda cetatenilor romani sa se informeze asupra atentionarilor emise de catre institutiile medicale autorizate din statele sus-mentionate referitor la aceasta problematica.

Vaccinarea se va face cu 4 saptamani inaintea calatoriei sau pentru cazuri de urgenta chiar inaintea plecarii.

“Vaccinarea va fi consemnata pe un format tip al OMS “Certificat de vaccinare sau profilaxie” (carnetul galben), specificat in Anexa nr. 6 a Regulamentului Sanitar International 2005, care poate fi accesat la adresa dedicata de Internet http://www.who.int/ihr/ports_airports/icvp/en, iar acest carnet va insoti documentele de calatorie”, scie intr-un comunicat demis de MAE joi, 25 iunie 2015.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa consulte pagina de Iinternet www.mae.ro.

Totodata, se reitereaza faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia “Calatoreste in siguranta”, care ofera informatii, recomandari de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale, precum si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS iti poate salva viata!”.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Primele centre de vaccinare de tip drive-thru, functionale pana la finalul lunii aprilie

Comunicare medic pacient – instrumente practice

Dr. Dina Mergeani, despre proiectul de norme al Contractului-Cadru: Mai multa munca cu bani mai putini

Maratonul vaccinarii, la Timisoara, cu sute de medici si voluntari

Medicii de familie: Medicina primara devine domeniu de experiment pentru decidentii CNAS