Lucian Duta , fostul sef al CNAS, audiat la DNA

23/11/2016

Lucian Duta , fostul sef al CNAS, audiat la DNA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lucian-duta-fostul-sef-al-cnas-audiat-la-dna/

dnaLucian Duta, fost sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate ( CNAS), s-a prezentat, miercuri, 23 noiembrie, la DNA, pentru a fi audiat de procurori intr-un dosar ce vizeaza fapte de coruptie.

Fostul presedinte al CNAS a fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu in februarie 2014, faptele vizand achizitii de servicii de mentenanta pentru o aplicatie informatica de management al resurselor umane.

Procurorii DNA au stabilit ca, in perioada ianuarie-aprilie 2010, CNAS a organizat procedura de achizitie pentru servicii de mentenanta si suport tehnic in cazul sistemului ERP, o aplicatie informatica de management al resurselor, pentru care licentele de exploatare fusesera achizitionate de la compania Siveco Romania in perioada 2003-2007, scrie Romania Libera.

Potrivit sursei mentionate, anchetatorii sustin ca au fost achizitionate mentenanta si suport tehnic pentru 1.296 de licente detinute la nivelul CNAS si al caselor judetene, desi nu toate acestea erau utilizate. Astfel, ar fi fost achizitionate servicii de mentenanta si pentru aproape 270 de licente care nu erau utilizate, fiind produs astfel un prejudiciu CNAS si caselor judetene de asigurari de sanatate de peste 150.000 de euro. 

 

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19