Lista de asteptare in cadrul platformei de programare pentru vaccinarea anti-Covid

10/02/2021

Lista de asteptare in cadrul platformei de programare pentru vaccinarea anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lista-de-asteptare-in-cadrul-platformei-de-programare-pentru-vaccinarea-anti-covid/

In cadrul platformei de programare va fi implementata lista de asteptare, anunta dr. Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2.

“Ne dorim activarea si infiintarea centrelor mobile de vaccinare, care urmeaza sa intre in activitate foarte probabil din a doua jumatate a lunii martie, pentru a asigura vaccinarea persoanelor din mediul rural din localitatile pentru care accesul persoanelor la un centru de vaccinare fix este deficitar sau se face cu dificultate si, de asemenea, una element important este legat de implementarea facilitatii listei de asteptare din platforma de programare. Aceasta lista de asteptare va deveni functionala odata ce numarul centrelor de vaccinare de la nivel national va fi cel prevazut conform etapei a doua a strategiei de vaccinare si, de asemenea, vor fi activate incepand cu luna aprilie toate centrele de vaccinare care vor deservi inclusiv populatia generala din etapa a treia a strategiei de vaccinare” a declarat Dr. Valeriu Gheorghita intr-o conferinta transmisa public.

Medicul militar a explicat si cum va functiona exact aceasta lista de asteptare.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 4 EMC:

Artrita lupica

“O persoana, in momentul in care isi face cont in platforma de programare, isi exprima optiunea de a intra in aceasta lista de asteptare, se selecteaza un centru de vaccinare pentru care opteaza sa se vaccineze, persoana va putea vizualiza numarul de persoane care se afla in fata pe acea lista de asteptare si in momentul in care va fi un loc disponibil, cand se vor elibera sloturi disponibile, persoanele care sunt in lista de asteptare vor fi notificate prin SMS si e-mail, se rezerva locul in centrul de vaccinare pentru care a optat timp de 24 de ore. In acest interval, persoana opteaza pentru programarea in locul respectiv, in centrul respectiv sau refuza aceasta programare, moment in care sistemul de programare notifica urmatoarele persoane dupa ce se primeste confirmarea sau refuzul programarii”, a preciza presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2.

Etichete: programare vaccinare anti-covid, lista de asteptare vaccinare, dr valeriu gheorghita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Oficiul European de Lupta Antifrauda: Tentative de frauda privind vaccinurile in valoare de 14 miliarde de euro

INSP: Doua cazuri confirmate cu tulpina din Africa de Sud

Capitala intra in zona rosie alaturi de patru judete din tara

Raport global: Obezitatea, factor de risc crescut privind mortalitatea din cauza Covid-19

OMS nu va da publicitatii concluziile provizorii privind ancheta desfasurata in Wuhan