Lipsesc intre 10 si 14 medicamente oncologice

09/05/2017

Lipsesc intre 10 si 14 medicamente oncologice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lipsesc-intre-10-si-14-medicamente-oncologice/

Presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, Cezar Irimia, a declarat ca lipsesc de pe piata intre 10 si 14 medicamente oncologice uzuale.

“Lipsesc intre 10 si 14 medicamente uzuale, deci nu vorbim de medicamentele foarte scumpe care se dadeau cu aprobarea comisiei (n.r. — de specialitate), deci medicamente uzuale care nu se mai justifica economic pentru producatori a fi aduse, iar cele care se mai justifica pleaca la comertul intra-comunitar”, a spus Cezar Irimia, conform Agerpres.

De asemenea, el a mai precizat ca aceste medicamente lipsesc, desi exista obligativitate pentru producatori de a le asigura pe piata inca un an.

“In continuare nu ne gasim tratamente, unele citostatice au fost notificate la ANMDM ca nu vor mai fi aduse pe piata. Noi stim ca obligativitatea celor care retrag de pe piata medicamente este sa-l asigure pe piata un an de zile de la notificare. Lucrul acesta nu se intampla. Aceste medicamente au disparut inca inainte de a fi notificate la ANMDM, iar acum nu avem decat sa ne aprovizionam din tarile vecine, de la cunostintele din piata europeana, iar cei care nu au aceste posibilitati renunta la tratament, renunta la viata. Chiar daca domnul ministru a promis ca va rezolva problema tin sa ii amintesc — cancerul nu se trateaza cu promisiuni!”, a mai afirmat presedintele FABC conform sursei mentionate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Webinar medical | Actualitati in managementul neuropatiei diabetice

Petitie prin care se solicita raportarea infectiilor din spitale

Webinar medical gratuit | Fierul, energia si contractilitatea

Spitalul “Victor Babes” Timisoara a primit un analizator automat de imunologie

FDA a aprobat un test Covid care detecteaza prezenta anticorpilor si nivelul de protectie asigurat de acestia