Lipsesc intre 10 si 14 medicamente oncologice

09/05/2017

Lipsesc intre 10 si 14 medicamente oncologice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lipsesc-intre-10-si-14-medicamente-oncologice/

Presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, Cezar Irimia, a declarat ca lipsesc de pe piata intre 10 si 14 medicamente oncologice uzuale.

“Lipsesc intre 10 si 14 medicamente uzuale, deci nu vorbim de medicamentele foarte scumpe care se dadeau cu aprobarea comisiei (n.r. — de specialitate), deci medicamente uzuale care nu se mai justifica economic pentru producatori a fi aduse, iar cele care se mai justifica pleaca la comertul intra-comunitar”, a spus Cezar Irimia, conform Agerpres.

De asemenea, el a mai precizat ca aceste medicamente lipsesc, desi exista obligativitate pentru producatori de a le asigura pe piata inca un an.

“In continuare nu ne gasim tratamente, unele citostatice au fost notificate la ANMDM ca nu vor mai fi aduse pe piata. Noi stim ca obligativitatea celor care retrag de pe piata medicamente este sa-l asigure pe piata un an de zile de la notificare. Lucrul acesta nu se intampla. Aceste medicamente au disparut inca inainte de a fi notificate la ANMDM, iar acum nu avem decat sa ne aprovizionam din tarile vecine, de la cunostintele din piata europeana, iar cei care nu au aceste posibilitati renunta la tratament, renunta la viata. Chiar daca domnul ministru a promis ca va rezolva problema tin sa ii amintesc — cancerul nu se trateaza cu promisiuni!”, a mai afirmat presedintele FABC conform sursei mentionate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza