Stiri medicale

Linie de finantare pe Dezvoltare Rurala 2012

Data ultimei actualizari: 08/08/2012

Daca profesati in zona rurala si sunteti in situatia de a va extinde sau moderniza cabinetul, daca doriti sa angajati noi colaboratori, va informam ca exista o linie de finantare pe Dezvoltare Rurala care este disponibila in septembrie 2012.

Puteti sa depuneti un proiect prin care sa cereti pana 70% din cheltuielile respective.

Un punct foarte special al acestei masuri de finantare, din cate ne-au explicat consultanii, este acela ca medicii au un punctaj maxim si probabilitatea de a obtine finantarea este foarte foarte mare.

Aveti mai jos un sumar despre proiect (realizat de consultantii REI FINANCE ADVISORS):

Pe scurt, despre linia de finantare:

1. Cine poate sa aplice pentru aceste fonduri: Microintreprinderi (SRL) sau persoane fizice care se vor autoriza ulterior ca si cabinete medicale individuale

2. Ce conditii sunt pentru aplicant?

a. Sediul social si punctul de lucru sa fie in zona RURALA,

b. Sa creeze cel putin un loc de munca, pe care sa il mentina minim 3 ani

3. Beneficiarul sau responsabilul de proiect sa faca dovada detinerii de studii in acord cu activitatea propusa prin proiect sau sa le dobandeasca pana la finalizarea proiectului. Respectiv proiectul fiind de dezvoltare a cabinetului in vederea oferirii de servicii medicale, sunt necesare studii medicale.

4. Cati bani pot obine: proiectele sunt  intre 5.000 EUR si 200.000 EUR: cabinetele medicale individuale pot obtine pana la 50.000 EUR, iar SRL (microintreprinderi cu domeniu medical de activitate) pot obtine pana la 200.000 EUR.

5. Activitati eligibile:

a. Investitii corporale (constructia unui cabinet, modernizare, extinderea cabinetului propriu) in scop medical

b. Dotarea cabinetului aferenta serviciilor medicale care  vor fi presatate cu echipamente, utilaje etc., (inclusiv achizitionarea in leasing a acestora);

c. Investitii necorporale (software, patente, licente etc.), inclusiv achizitionarea in leasing a acestora

d. Crearea de noi locuri de munca (ceea ce este si conditie in proiect, la minim 1)

6. Cum se obtin efectiv banii?

a. Trebuie facuta dovada cofinantarii (ex: prin extras de cont sau scrisoare de garantie bancara)

b. Banii se obtin pe principiul rambursarii (se ramburseaza pe masura platilor, in proportie de 70%). Deci atentie la cash-flow!

 

Firma de consultanta recomandata va poate raspunde la orice intrebari ati avea, in cazul in care va hotarati sa depuneti un astfel de proiect.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Oana Bornaz
Oana Bornaz

MBA Oana Bornaz are o experienta profesionala de peste 15 ani in managementul companiilor IT care activeaza pe piata globala, si o specializare in consultanta eLearning. Este coautor al cursului “Comunicare doctor pacient” si coordonator tehnic al portalului FormareMedicala.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.