Licitatie pentru implementarea sistemului informatic pentru registrele de sanatate

25/01/2023
Licitatie pentru implementarea sistemului informatic pentru registrele de sanatate

Licitatie pentru implementarea sistemului informatic pentru registrele de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/licitatie-pentru-implementarea-sistemului-informatic-pentru-registrele-de-sanatate/

Ministerul Sanatatii a lansat pe SICAP licitatie pentru implementarea sistemului informatic pentru registrele de sanatate – RegInterMed.

Durata contractului va fi de 12 luni, iar valoarea totala estimata este de 52.374.000 lei. Proiectul va beneficia de finantare europeana prin Programul Operational Competitivitate (POC), relateaza Agerpres.

Licitatia vizeaza implementarea unui sistem informatic pentru registrele de sanatate, ce va consta in servicii de livrare, instalare si punere in functiune a echipamentelor hardware si infrastructurii software, servicii de dezvoltare a aplicatiei informatice, precum si servicii de instruire a utilizatorilor, in cadrul proiectului ‘Sistem informatic pentru registrele de sanatate – RegInterMed’.

Ofertantul va trebui sa demonstreze ca a prestat si dus la bun sfarsit, in ultimii trei ani, in cadrul a maximum trei contracte, servicii similare ca si complexitate sau anvergura, in valoare cumulata de cel putin 50.000.000 lei.

Termenul pentru primirea ofertelor este 23 februarie.

In septembrie 2021, Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR) si Ministerul Sanatatii anuntau lansarea proiectului ‘Sistem informatic pentru registrele de sanatate – RegInterMed’, care are rolul de a imbunatati solutiile informatice din sistemul de sanatate, inclusiv prin facilitarea accesarii de catre medici a istoricului bolilor pacientilor.

Conform unui comunicat remis de ADR la momentul respectiv, sistemul urmeaza sa furnizeze servicii online care vor folosi Ministerului Sanatatii, prin monitorizarea si evaluarea sanatatii populatiei, precum si prin posibilitatea realizarii unor statistici, in baza informatiilor detinute intr-o baza de date reala si actualizata.

La randul lor, medicii vor beneficia de pe urma acestui sistem informatic prin centralizarea informatiilor intr-o baza unica, prin pastrarea istoricului pentru fiecare pacient si prin urmarirea eventualelor interferente ale diverselor tratamente acordate intr-o anumita perioada de timp, putand astfel sa ia decizii medicale optime.

Sistemul informatic va fi interoperabil cu alte sisteme existente in cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, precum si cu sistemele informatice ale unitatilor medicale.

Tot potrivit ADR, prin utilizarea standardelor informatice medicale, proiectul RegInterMed va asigura interoperabilitatea la nivel european si schimbul de informatii pentru pacientii care solicita servicii medicale transfrontaliere, iar baza de date constituita in cadrul proiectului reprezinta o arhiva electronica si un back-up al informatiilor fiecarui pacient.

Etichete: sistemul informatic pentru registrele de sanatate, RegInterMed

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: