Legea vaccinarii va fi supusa dezbaterii publice de Ministerul Sanatatii

16/04/2015
Legea vaccinarii va fi supusa dezbaterii publice de Ministerul Sanatatii

Legea vaccinarii va fi supusa dezbaterii publice de Ministerul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/legea-vaccinarii-va-fi-supusa-dezbaterii-publice-de-ministerul-sanatatii/

ministerul sanatatii-nouMinisterul Sanatatii lucreaza la un proiect de act normativ care va reglementa situatia imunizarilor in Romania, avand in vedere numeroasele sesizari venite din partea specialistilor cu privire la scaderea numarului de vaccinari, in urma campaniilor sustinute impotriva imunizarii.

Conform unei informari publice, legea vaccinarii va fi elaborata impreuna cu specialistii in domeniu si va fi implementata numai dupa ce va fi suspusa dezbaterii publice.

In elaborarea proiectului de lege a vaccinarii Ministerul Sanatatii va beneficia de expertiza in acest domeniu a reprezentantilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Ministerul Sanatatii precizeaza, inca o data ca proiectul  va fi conceput pe informarea parintilor si constientizarea necesitatii vaccinarii.

“Precizam ca, in proiectul MS nu se vor impune sanctiuni cu inchisoarea pentru parintii care refuza vaccinarea copiilor”, scrie intr-un comunicat de presa.

Ministerul Sanatatii atentioneaza, insa, asupra riscului reaparitiei unor boli foarte grave, mortale chiar, dupa cum a sesizat si Organizatia Mondiala a Sanatatii. Un exemplu este poliomielita, o boala eradicata prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinarii.

Acoperirea vaccinala in Romania se pastreaza sub nivelul recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, de 95 la suta, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeola, rubeola, oreion si hepatita B, in principal din cauza refuzului vaccinarii.

 

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. nae says:

    Ministerul sănătăţii crede că noi cei care ne opunem vaccinării suntem ignoranţi şi neinformaţi.De fapt suntem oameni educaţi,informaţi şi cu studii,prntre noi mulţi medici,inclusiv medici alopaţi,care vrem binele copiilor nostri.Nu cred că vor avea curajul să se pună cu noi.Îi rog pe părinţii care sunt împotriva vaccinării să reacţioneze pentru a forţa renunţarea la acest proiect.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: