Legea Sanatatii: Ministersul Sanatatii consulta pacientii, producatorii si distribuitorii de medicamente

03/02/2012

Legea Sanatatii: Ministersul Sanatatii consulta pacientii, producatorii si distribuitorii de medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/legea-sanatatii-ministersul-sanatatii-consulta-pacientii-producatorii-si-distribuitorii-de-medicamente/

Consultarile pe baza noului proiect de lege sanitara continua. Echipa Ministerului Sanatatii s-a intalnit, joi, cu reprezentantii asociatiilor de pacienti din Romania.

“Suntem interesati de opinia beneficiarilor sistemului de sanatate in aceeasi masura ca si de cele ale profesionistilor din sistem. In acest sens asteptam propunerile dumneavoastra concrete privind elaborarea noii legislatii din domeniul sanitar”, a declarat dr. Vasile Cepoi, secretar de stat din Ministerul Sanatatii.

Reprezentantii pacientilor si-au aratat disponibilitatea de a participa la grupurile de lucru care se vor organiza pentru elaborarea noii legislatii. Ei au subliant ca una dintre problemele de interes pentru populatie o reprezinta elaborarea pachetului de baza de servicii medicale, care trebuie realizat, in opinia acestora, cu acordul si contributia pacientilor.

Discutia a vizat si statutul unitatilor medicale, precum si forma de organizare a sistemului asigurarilor sociale de sanatate.

Producatorii si distribuitorii vor acces mai mare la tratament

Cu o zi in urma, miercuri, echipa Ministerului s-a intalnit si cu reprezentantii asociatiilor producatorilor si distribuitorilor de medicamente din Romania.

Partenerii de discutii ai Ministerului au carut ca noua lege a Sanatatii sa asigure mecanisme economice de crestere a finantarilor in sistemul sanitar, astfel incat sa se ajunga la un cadru care sa aduca pacientii cat mai aproape de tratamentele de care au nevoie si de medicamentele inovatoare.

De asemenea, reprezentantii producatorilor si distribuitorilor de medicamente au propus organizarea unor grupuri de lucru care sa dezbata teme pe care le considera necesare a se regasi in lege, cum ar fi realizarea unui echilibru in piata, respectarea codului etic sau reducerea termenelor de plata la medicamente.

Intalnirea cu reprezentantii sindicatelor, programata marti, 31 ianuarie, a fost amanata. Dezbaterile pe tema elaborarii proiectului de act normativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar vor continua saptamana viitoare, conform calendarului de consultari. Prima dintre intalnirile programate este cea cu Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania – UNSAR (pe 7 februrie, ora 15.00).

 
Autor: Mirabela Viasu

Autor: Pagina Medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: