Laptele matern ar putea preveni ADHD la copii

21/08/2013

Laptele matern ar putea preveni ADHD la copii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/laptele-matern-ar-putea-preveni-adhd-la-copii/

alaptatADHD la copii, cunoscut ca deficit de atentie si hiperactivitate, ar putea fi prevenit prin alimentatia copilului cu laptele matern. Medicii recomanda alaptarea nu doar in cazul evitarii riscului de ADHD la copii, ci si datorita valorilor nutritive pe care le are si a anticorpilor care ajuta la sistemul imunitar si hormonal al copilului.

Laptele matern ar putea preveni ADHD la copii

Conform unui studiu publicat in revista Breastfeeding Medicine, consumul de lapte matern ar putea scadea riscul aparitiei unui deficit de atentie si a unei hiperactivitati.

Studiul a cuprins trei grupuri, dintre care un grup cu 56 de copii diagnosticati cu ADHD, un al doilea grup compus din frati si surori ai copiilor cu deficit de atentie, si un al treilea grup format din copii care nu prezinta nicio legatura cu primele doua grupuri.

Rezultatele studiului au aratat beneficiile laptelui matern in prevenirea afectiunii ADHD la copii. Copiii care nu au fost alaptati, ci hraniti cu lapte din comert pana la varsta de 3 luni erau de trei ori mai expusi riscului de a face ADHD.

La varsta de trei luni, 43% dintre copiii diagnosticati cu ADHD fusesera hraniti cu lapte matern.

La varsta de 6 luni, 29% dintre copiii diagnosticati cu deficit de atentie au primit lapte la san, si 50% dintre copiii inruditi cu ei.

Concluziile studiului arata ca durata mai mare in care copiii au primit lapte matern a avut un rol important de prevenire a afectiunii ADHD, pe langa factorul genetic.

Alimentatia cu lapte matern pana la varsta de 6 luni pentru a evita ADHD

Chiar daca cercetatorii nu au inca datele clare a rolului alaptarii la san in cazul evitarii ADHD, acestia sunt de acord cu pragul stabilit de Organizatia Mondiala a Sanatatii care recomanda o alaptare cel putin pana la varsta de 6 luni pentru micsorarea riscului deficitului de atentie.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19