Stiri medicale

Laptele baut inainte de culcare predispune la obezitate

Data ultimei actualizari: 09/04/2013

Bebelusii care beau lapte inainte de culcare, desi au trecut pe hrana solida, prezinta un risc crescut de a deveni obezi inainte de a implini 5 ani, arata un studiu american publicat in jurnalul Pediatrics.
Specialistii sustin ca obiceiul de a bea lapte inainte de culcare creste cu 30% predispozitia la obezitate, in jurul varstei de 5 ani si jumatate, informeaza Daily Mail. Oamenii de stiinta precizeaza ca parintii care nu-si dezvata copiii de acest obicei, dupa ce i-au trecut pe hrana solida, ii supraalimenteaza.

Cercetatorii spun ca o sticla de aproximativ 200 de mililitri de lapte nedregresat are 150 de calorii, care ii furnizeaza copilului cu varsta cuprinsa intre un an si doi ani 12% din energia de care are nevoie intreaga zi.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au monitorizat 7.000 de copii pe o perioada de sapte ani. Expertii au urmarit cum influenteaza dieta dezvoltarea copiilor. Astfel, s-a constatat ca 23% dintre copiii care la varsta de doi ani inca beau lapte inainte de culcare au devenit obezi pana la varsta de cinci ani si jumatate.

Sursa: www.mediafax.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.