Laptele baut inainte de culcare predispune la obezitate

06/05/2011

Laptele baut inainte de culcare predispune la obezitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/laptele-baut-inainte-de-culcare-predispune-la-obezitate/

Bebelusii care beau lapte inainte de culcare, desi au trecut pe hrana solida, prezinta un risc crescut de a deveni obezi inainte de a implini 5 ani, arata un studiu american publicat in jurnalul Pediatrics.
Specialistii sustin ca obiceiul de a bea lapte inainte de culcare creste cu 30% predispozitia la obezitate, in jurul varstei de 5 ani si jumatate, informeaza Daily Mail. Oamenii de stiinta precizeaza ca parintii care nu-si dezvata copiii de acest obicei, dupa ce i-au trecut pe hrana solida, ii supraalimenteaza.

Cercetatorii spun ca o sticla de aproximativ 200 de mililitri de lapte nedregresat are 150 de calorii, care ii furnizeaza copilului cu varsta cuprinsa intre un an si doi ani 12% din energia de care are nevoie intreaga zi.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au monitorizat 7.000 de copii pe o perioada de sapte ani. Expertii au urmarit cum influenteaza dieta dezvoltarea copiilor. Astfel, s-a constatat ca 23% dintre copiii care la varsta de doi ani inca beau lapte inainte de culcare au devenit obezi pana la varsta de cinci ani si jumatate.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza