Laboratorul BioNTech: Eficacitatea maxima a vaccinului anti-Covid nu este garantata in cazul amanarii dozei de rapel

05/01/2021

Laboratorul BioNTech: Eficacitatea maxima a vaccinului anti-Covid nu este garantata in cazul amanarii dozei de rapel

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/laboratorul-biontech-eficacitatea-maxima-a-vaccinului-anti-covid-nu-este-garantata-in-cazul-amanarii-dozei-de-rapel/

Laboratorul BioNTech care impreuna cu Pfizer a realizat primul vaccin anti-Covid aprobat in SUA si UE, a avertizat ca eficacitatea maxima a produsului nu a fost demonstrata in cazul in care inocularea celei de-a doua doze este amanata.

Aceasta este o strategie luata in considerare de tot mai multe state in vederea vaccinarii unui numar cat mai mare de persoane, relateaza AFP.

”Eficacitatea si siguranta vaccinului nu au fost evaluate pentru alte scheme de dozare” in afara celor doua injectii realizate la distanta de 21 de zile, aplicate in studiul clinic, a explicat compania BioNTech, conform Agerpres.

Pe fondul stocurilor limitate ale acestui produs, Danemarca a anuntat luni spatierea celor doua doze pana la sase saptamani, iar Marea Britanie, care a autorizat vaccinul inaintea UE, la inceputul lunii decembrie, permite o perioada de pana la 12 saptamani intre cele doua injectii, relateaza sursele citate.

In Germania, ministrul Sanatatii a solicitat autoritatilor din domeniul sanitar sa evalueze optiunile de amanare a administrarii celei de-a doua doze, potrivit unui document consultat de AFP.

Continut educational:

“Chiar daca exista date care demonstreaza ca exista o protectie partiala la 12 zile de la prima doza, nu exista date care sa demonstreze ca protectia se mentine dupa 21 de zile”, a explicat un purtator de cuvant al BioNTech.

”Estimam ca o a doua injectie este necesara pentru a asigura o protectie maxima impotriva bolii”, a mai daugat compania cu sediul in Mainz, specializata in ARN mesager.

Totusi, deciziile asupra regimurilor de dozare alternative sunt luate de autoritatile sanitare nationale’ cu care laboratorul german spune ca se afla in dialog permanent.

Etichete: eficacitate vaccin anti-covid, doza rapel vaccin covid, amanare a doua doza vaccin covid,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

583 de centre active de vaccinare anti-Covid, in Romania

Valeriu Gheorghita: Persoanele care deservesc activitati esentiale se reprogrameaza pentru vaccinare cu 10 zile

Un medicament dezvoltat in Ungaria ar putea fi eficient in prevenirea complicatilor grave ale virusului SARS-CoV-2

Moderna transmite ca vaccinul anti-Covid produs de companie este eficient si impotriva noilor tulpini de coronavirus

Romania a primit inca 95.940 doze de vaccin de la Pfizer & BioNTech