Laborator modern pentru depistarea si tratarea aritmiilor complexe

21/05/2015

Laborator modern pentru depistarea si tratarea aritmiilor complexe

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/laborator-modern-pentru-depistarea-si-tratarea-aritmiilor-complexe/

poza cercetare de laboratorPacientii din Romania vor pute fi diagnosticati si tratati in cel mai modern laborator pentru depistarea si tratarea aritmiilor complexe, proaspat inaugurat.

Laboratorul de Electrofiziologie Clinica si Pacing din cadrul sectiei de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, unic in Romania, in care se realizeaza diagnosticul si tratamentul ablativ al aritmiilor cardiace complexe, a fost dotat cu echipamente performante in cadrul unui program de cercetare cu finantare nerambursabila in valoare de peste 36 milioane de lei pe care unitatea sanitara l-a accesat si care va avea ca rezultat direct in urmatorii 5 ani crearea Centrului de Excelenta pentru cercetare CREDO in sectia de Cardiologie.

“Era timpul ca cel mai mare spital de urgenta din tara sa beneficieze de echipamente performante de diagnostic si tratament al aritmiilor complexe care sunt cele mai frecvente urgente cardiovasculare. De acum incolo se va asigura tratamentul personalizat al urgentelor cardiovasculare. Primul pacient va fi investigat chiar astazi cu ajutorul noilor echipamente”, a declarat ministrul Banicioiu in cadrul ceremoniei de inaugurare.

 Centrul de excelenta va cuprinde 8 laboratoare de cercetare dintre care:

o   3 laboratoare nou infiintate (Laboratorul de cardiologie moleculara, Laboratorul de ecografie vasculara si Laboratorul de ecocardiografie de stres)

o   5 laboratoare care vor fi modernizate cu echipamente ultraperformante si moderne printre care si Laboratorul de Electrofiziologie Clinica si Pacing 

Dupa implementarea proiectului sectia de cardiologie a spitalului va avea in dotare 126 echipamente noi, 11 dintre acestea cu o valoare peste 100 000 de euro.

 De asemenea, 11 specialisti in cardiologie vor fi angajati pentru a lucra in cercetare-dezvoltare.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Spitalul Militar face angajari fara concurs pentru 53 de posturi

Ministrul Sanatatii spune ca personalul medical este epuizat, dar nu va renunta: Noi putem reusi doar impreuna

Spitalul pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Capitala angajeaza personal medical fara concurs

Record de cazuri noi de Covid-19, in Romania | Peste 4.800 in 24 de ore

Sondaj international: Ar fi oamenii dispusi sa se vaccineze impotriva Covid-19?