Laboratoarele trebuie sa lucreze cat mai mult, inclusiv duminica (Arafat)

09/11/2020

Laboratoarele trebuie sa lucreze cat mai mult, inclusiv duminica (Arafat)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/laboratoarele-trebuie-sa-lucreze-cat-mai-mult-inclusiv-duminica-arafat/

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, spune ca in judetele in care laboratoarele care efectueaza teste pentru depistarea infectiei SARS-CoV-2 nu lucreaza duminica, trebuie scoasa ziua respectiva din calculul incidentei ratei de infectare, dar considera ca solutia ar fi ca aceste laboratoare sa lucreze si duminica.

‚ÄúDaca intr-un judet au zis ca nu se fac analize deloc in ziua de duminica, atunci ziua de duminica nu mai trebuie sa fie calculata in cele 14 zile. (…) Solutia este sa faca teste duminica. Daca la Covasna a aparut ca laboratorul este inchis duminica, trebuie vazut de ce. In mod normal, trebuie sa se intoarca duminica, dar pentru ziua respectiva, in care au zis ca nu au facut niciun test, aceasta zi din calcul trebuie eliminata cand facem impartirea incidentei. Si nu imparti pe 13, tot pe 14 zile, dar fara sa calculezi aceasta zi. E un artificiu, dar iti da totusi informatia mai corecta, decat sa imparti la 14 zile, din care intr-o zi nu ai facut nimic. Solutia este sa lucreze si duminica, solutia este sa lucreze cat mai mult, sa faca cat mai multe”, a declarat Raed Arafat, la Digi24 , citat si de Agerpres.

Etichete: teste covid laborator, teste depistare sars-cov-2, raed arafat

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: