La Suceava, medicii pot solicita prelungirea programului, cu decontarea serviciilor

01/11/2019

La Suceava, medicii pot solicita prelungirea programului, cu decontarea serviciilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-suceava-medicii-pot-solicita-prelungirea-programului-cu-decontarea-serviciilor/

Managerii spitalelor publice si medicii specialisti din Suceava pot solicita prelungirea programului de lucru, in conditiile unei adresabilitati crescute din partea pacientilor, relateaza Agerpres.

Potrivit conducerii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Suceava, medicii specialisti si managerii spitalelor publice din judet pot solicita majorarea programului de lucru, ce permite decontarea unui numar mai mare de consultatii medicale acordate persoanelor asigurate de catre medicii specialisti.

Managerul institutiei, Claudiu Cobuz, a precizat ca, in prezent, CAS Suceava are incheiate 111 contracte de prestari servicii medicale in ambulatoriul de specialitate clinic cu 380 medici specialisti, incluzand si ambulatoriile de specialitate ale spitalelor publice.

O comisie constituita, conform prevederilor legale, din reprezentanti ai CAS, DSP, ai Colegiului Judetean al Medicilor, ai asociatilor sindicale si ai celei patronale a medicilor specialisti analizeaza necesarul de servicii medicale de specialitate si stabileste necesarul de medici specialisti pentru fiecare specialitate clinica si zona a judetului.

Directorul CAS Suceava a mentionat ca pentru specialitatile clinice o norma reprezinta un program de lucru de sapte ore in medie pe zi, adica de 35 de ore pe saptamana.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

“In conditii de adresabilitate crescuta din partea pacientilor, pentru o anumita specialitate, se poate prelungi programul de lucru, iar medicii specialisti si managerii spitalelor publice, pentru cabinetele ambulatorii de specialitate ale spitalelor, pot solicita CAS Suceava majorarea programului. Prelungirea programului permite decontarea unui numar mai mare de consultatii medicale acordate persoanelor asigurate de catre medicii specialisti. Pentru a veni in sprijinul asiguratilor, CAS Suceava nu a limitat si a aprobat de fiecare data solicitarile medicilor specialisti de prelungire a programului de consultatii, astfel incat mai multi pacienti au primit servicii medicale gratuite”, a declarat managerul CAS Suceava, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, in cazul a 24 de furnizori de servicii medicale din ambulatoriul de specialitate, in intregul judet, a fost aprobata prelungirea programului de lucru pentru specialitatile medicale psihiatrie, dermatologie, diabet, oftalmologie, oncologie, neurologie, neuropsihiatrie infantila, ortopedie, pediatrie, medicina interna si ORL.

Etichete: program medici, medici suceava, cas suceava, decontare servicii medicale, medici specialisti suceava

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza