La Spitalul Militar s-au realizat primele interventii chirurgicale urologice laparoscopice asistate robotic

13/02/2017
La Spitalul Militar s-au realizat primele interventii chirurgicale urologice laparoscopice asistate robotic

La Spitalul Militar s-au realizat primele interventii chirurgicale urologice laparoscopice asistate robotic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-spitalul-militar-s-au-realizat-primele-interventii-chirurgicale-laparoscopice-asistate-robotic/

OPERATII ASISTATE ROBOTIC
Premiera pentru sistemul medico-militar – chirurgia robotica, aplicata in cazul patologiilor uro-oncologice.

Potrivit unui comunicat, in data de 13 februarie, in Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila” au fost realizate primele interventii chirurgicale urologice laparoscopice asistate robotic, in cadrul unui proiect de cercetare medicala cu tema “Studiu comparativ – chirurgia robotica versus abordarea clasica a patologiilor onco-uro-genitale”.

Acesta performanta medicala a fost posibila ca urmare a dezvoltarii activitatii derulate de specialistii Centrului multidisciplinar de cercetare pentru abordarea multifunctionala a patologiei tumorale abdominale si mioosteoarticulare a bazinului si membrelor pelvine (CERPATUM), structura realizata in cadrul proiectului co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin intermediul Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” (POS CCE), implementat de catre unitatea noastra, in perioada 2014 – 2015, la nivelul Sectiei Chirurgie generala II.

Interventiile au fost realizate de colonel medic dr. Dinu Marius, sef Sectie Urologie si de maior medic dr. Victor Madan, ambii fiind atestati, la inceputul acestui an, pentru operarea cu sistemul chirurgical robotic da Vinci, scrie in comunicat.

Echipa operatorie a efectuat primele interventii de Prostatectomie radicala, sub supravegherea domnului Profesor dr. Achilles Ploumidis, trainer in cadrul ORSI Academy, de la Athens Medical Center – Atena. Operatiile s-au desfasurat conform celor mai noi protocoale chirurgicale minim invazive, facand astfel posibil ca pacientii romani sa beneficieze de terapii existente in centrele medicale de referinta din Europa si SUA.

Interventiile chirurgicale au decurs fara probleme si complicatii intra si post-operatorii, pacientii aflandu-se intr-o stare generala foarte buna, echilibrati hemodinamic si respirator, fapt ce le-a permis inceperea, sub supravegherea medicala de specialitate, a programului de mobilizare si alimentare.

Programul operator va continua si in data de 14 februarie.

Sursa Foto: Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ” Dr. Carol Davila”

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. ALINA DEMETRESCU ANCA says:

    FELICITRI,DOMNULUI DOCTOR VICTOR MADAN , PENTRU TOATA DARUIREA DOMNIEI SALE PENTRU PROFESIA NOBILA , PENTRU TENACITATEA CARE IL CARACTERIZEAZA, URMARIND CU PRECIZIE,ORCE CAZ MEDICAL DE CARE RASUNDE ! IN ANUL CENTENAR,IATA CA ROMANIA SE POATE LAUDA CU VALORILE SALE !

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: