La Sibiu se cauta medici urgentisti

08/04/2019
La Sibiu se cauta medici urgentisti

La Sibiu se cauta medici urgentisti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-sibiu-se-cauta-medici-urgentisti/

Spitalul Clinic Judetean Sibiu se confrunta cu o criza de medici urgentisti, desi exista noua posturi libere care au fost scoase la concurs de trei ori. Pana acum, nimeni nu a fost interest sa ocupe vreun astfel de post.

“Nu exista atractivitate. Noi am scos la concurs posturi de trei ori, insa nu participa la concurs medici”, a explicat Daniela Cimpean, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, citata de Agerpres.

Si directorul medical al spitalului spune ca medicii tineri nu sunt atrasi sa lucreze in Urgenta, pentru ca este foarte solicitant.

“Aici se pune problema si de personal. Vedeti ca sunt foarte multi medici care continua sa plece din tara. Deficitul nostru de medici in momentul de fata in Serviciul de Urgenta este de noua medici. (…) Este o specialitate foarte solicitanta si este o problema generala in toata tara. La noi este destul de putin importanta pentru ca avem un numar de 17 medici titulari si asiguram continuitatea serviciului”, a declarat medicul Florin Grosu.

Potrivit sursei citate, prin modernizarea si extinderea Urgentei de la Spitalul Clinic Judetean, se spera ca sa se injumatateasca timpul de asteptare pentru pacienti. In medie, 200 de pacienti sunt consultati zilnic la Urgenta Spitalului Clinic Judetean.

Etichete: concurs medici, posturi medici, medici urgentisti, medici urgenta sibiu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: