La noul Institut al Inimii de la Targu Mures se vor putea face mai multe operatii

18/01/2023
La noul Institut al Inimii de la Targu Mures se vor putea face mai multe operatii

La noul Institut al Inimii de la Targu Mures se vor putea face mai multe operatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-noul-institut-al-inimii-de-la-targu-mures/

O echipa condusa de seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant (IUBCvT) Targu Mures, Horatiu Suciu, a efectuat primul transplant de cord din acest an din Romania.

Potrivit doctorului Suciu, noul Institut al Inimii, pentru care s-a obtinut o finantare in valoare de aproape 105 milioane de euro prin PNRR, va permite efectuarea unui numar mult mai mare de operatii, inclusiv transplanturi cardiace, relateaza Agerpres.

“Planul unui nou institut vine in intampinarea unei nevoi reale, atat a pacientilor, cat si a medicilor. Scopul acestui nou institut, al acestei noi cladiri, este de a creste numarul de interventii chirurgicale, inclusiv de transplanturi cardiace. Deci bineinteles, faptul ca nu exista acest institut inseamna ca facem mai putin decat am putea face, pentru ca aici marea problema nu este resursa umana pe care noi o avem si suntem mandri de acest lucru. Toti medicii specialisti din toate domeniile chirurgie cardiovasculara, cardiologi, anestezisti sunt pregatiti pentru a face mai mult si de aceea aceasta noua investitie este foarte utila. Suntem convinsi ca se va traduce intr-un numar mult mai mare de proceduri. Dar in momentul actual, evident, suntem limitati la un anumit numar de proceduri, intre care evident si numarul de transplanturi cardiace. In momentul in care lucrurile vor reveni la o dotare corespunzatoare secolului 21, evident si noi ne vom face treaba mult mai bine si din acest punct de vedere al numarului de transplanturi”, a declarat presei dr Horatiu Suciu.

Si seful Sectiei ATI din cadrul IUBCvT Targu Mures, dr Sorin Pascanu, a aratat ca un nou Institut al Inimii la Targu Mures este asteptat cu nerabdare de catre specialistii de aici, care sunt limitati de spatiile detinute.

Conducerea IUBCvT Targu Mures considera ca finantarea de aproape 105 milioane de euro pentru acest nou institut, obiectiv situat pe primul loc din Romania in strategia de dezvoltare a sistemului de sanatate, reprezinta si recunoasterea muncii colectivului de profesionisti ale caror rezultate certifica folosirea cu folos a acestei sume impresionante care va fi investita in sanatatea oamenilor.

Noul Institut al Inimii de la Targu Mures se preconizeaza ca va fi construit pana in anul 2026.

Etichete: institutul inimii targu mures, dr horatiu suciu, transplant de cord

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: