La cinci case de asigurari de sanatate au fost ocupate posturile de directori generali

18/05/2021
La cinci case de asigurari de sanatate au fost ocupate posturile de directori generali

La cinci case de asigurari de sanatate au fost ocupate posturile de directori generali

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-cinci-case-de-asigurari-de-sanatate-au-fost-ocupate-posturile-de-directori-generali/

In urma concursului organizat de CNAS, la casele de asigurari de sanatate din judetele Maramures, Iasi, Cluj, Tulcea si Bistrita Nasaud au fost ocupate posturile vacante de directori generali:

CAS Maramures – Carmen Eleonora Prodan
CAS Iasi – Gheorghe Radu Tibichi
CAS Cluj – Lucia Luminita Brustur Chirila
CAS Tulcea – Eugenia Vasile
CAS Bistrita Nasaud – Vilhelm Szekely

Dintre cei 60 de candidati care si-au depus dosarele, in urma verificarii criteriilor de participare au fost admisi pentru sustinerea probei scrise un numar de 54 de candidati. Pentru sustinerea probei scrise, doar 33 de candidati s-au prezentat, in data de 6 mai 2021, in Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenta. Proba de interviu a fost sustinuta de catre cei cinci candidati care au promovat proba scrisa, in data de 12 mai 2021, la sediul CNAS. In urma sustinerii probei de interviu, toti cei cinci candidati au promovat examenul.

A fost un concurs transparent si corect, in care candidatii au avut posibilitatea sa demonstreze ca detin cunostintele necesare pentru aplicarea unui management performant la nivelul caselor de asigurari de sanatate din subordinea CNAS. In timp ce, la proba scrisa, candidatii au trebuit sa convinga ca stapanesc notiunile de baza din legislatie in concordanta cu specificul activitatii unei case de asigurari si principiile care stau la baza sistemului de asigurari sociale de sanatate, la proba de interviu candidatii au avut ocazia sa demonstreze ca au viziune si calitati manageriale.
Vom organiza sesiuni de concurs pana cand toate posturile de directori generali vor fi ocupate de cei care vor demonstra ca detin calitatile manageriale necesare acestei functii extrem de importante. Accesul populatiei la serviciile acordate in sistemul de asigurari sociale de sanatate poate fi imbunatatit doar daca la conducerea caselor de asigurari de sanatate din subordinea CNAS sunt profesionisti capabili sa puna in aplicare in mod corect si unitar deciziile si politicile de sanatate stabilite la nivel national, in functie de nevoile de servicii medicale ale zonei pe care o deservesc.

La urmatoarea sesiune de examen ii invit sa participe pe toti cei care cred ca pot contribui la dezvoltarea sistemului de asigurari sociale de sanatate, din pozitia de director general al unei case de asigurari de sanatate din subordinea CNAS”, a declarat Adrian Gheorghe, presedintele CNAS, intr-un comunicat de presa.

Urmatoarea sesiune de concurs pentru ocuparea posturilor vacante de directori generali va fi organizata in cel mai scurt timp, cu respectarea reglementarilor legale in vigoare. Va fi publicat anuntul de concurs, iar proba scrisa va urma sa se desfasoare in data de 16 iunie 2021.

Etichete; directori cnas, conducere case de asigurari de sanatate,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: