La Ambulanta Giurgiu lucreaza jumatate din numarul necesar de medici

28/02/2019

La Ambulanta Giurgiu lucreaza jumatate din numarul necesar de medici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-ambulanta-giurgiu-lucreaza-jumatate-din-numarul-necesar-de-medici/

Serviciul de Ambulanta Judetean Giurgiu lucreaza cu jumatate din numarul necesar de medici, iar lipsa de se inregistreaza si la alte compartimente.

“Doi medici si-au prezentat demisia, pana astazi au lucrat la SAJ Giurgiu – unul lucreaza si la un cabinet scolar si vrea sa ramana acolo, iar celalalt doreste sa se pregateasca pentru interventie intraspitaliceasca, este navetist si ii este mai usor sa participe la acest curs din capitala, acesta fiind chiar din Bucuresti. Conform normarii, la SAJ Giurgiu ar trebui sa existe 14 posturi de medici. Pana azi am functionat cu noua medici, iar acum ramanem cu sapte. O sa ne fie greu. Am mai functionat odata cu trei medici”, a declarat Gabriela Lupu, directorul SAJ Giurgiu, potrivit Agerpres.

Ea a mai precizat ca niciun medic nu doreste sa se inscrie la concursul care se va organiza pentru ocuparea unui post care a fost vacantat in 2017 si cele doua ramase vacante dupa recent.

Continut educational:

“Lipsa medicilor din tara noastra isi spune cuvantul, desi s-au marit salariile, nu se prezinta la concurs, activitatea pe ambulanta este o activitate foarte grea si salariile sunt comparabile cu cele de la dispensare medicale, cabinete scolare, ambulatoriile de spital, unde activitatea este mai usoara”, a mai afirmat directorul SAJ Giurgiu conform sursei citate.

De asemenea, ea a adaugat ca va fi greu pentru SAJ Giurgiu pentru ca va lucra un singur medic pe tura si ca medicii care au ramas vor face ore suplimentare. In cazuri cu multe victime se va apela si la SMURD Bucuresti.

Etichete: ambulanta, ambulanta giurgiu, medici ambulanta

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, are in echipa trei medici de renume mondial

Cei care obtin un punctaj mai mare de 60% vor beneficia de un loc la rezidentiat

13 medici care lucreaza in Satu Mare au primit locuinte ANL

Cel mai modern Bloc Operator din Romania, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Protocoale terapeutice noi introduse de Ministerul Sanatatii