Kovesi: De obicei, mita care se da in domeniul sanatatii este un pic mai mare

10/06/2016

Kovesi: De obicei, mita care se da in domeniul sanatatii este un pic mai mare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/kovesi-de-obicei-mita-care-se-da-in-domeniul-sanatatii-este-un-pic-mai-mare/

NEW-doctori-bani-romanestiLaura Codruta Kovesi, a declarat ca de obicei, mita care se da in sanatate este mai mare decat cea practicata in alte domenii.

 “De obicei, mita care se da in domeniul sanatatii este un pic mai mare decat in alte domenii. Avem situatii in care cuantumul mitei ajunge si pana la 20% din valoarea contractului. Cel mai des intalnite fapte sunt cele de abuz in serviciu”, a spus Kovesi, la Digi 24.

In ultimii doi ani, peste 70 de persoane au fost deferite justitiei pentru achizitii in domeniul sanatatii, a precizat Kovesi, conform sursei citate anterior.

“Pentru DNA, combaterea coruptiei in sanatate a fost o prioritate in ultimii ani. (…) Din pacate, cetatenii sunt cei care platesc mita prin pretul medicamentelor, atunci cand se da mita pentru a se pune pe piata medicamente. Cetatenii sufera din cauza calitatii serviciilor in domeniul sanatatii atunci cand vorbim de coruptie in sanatate. (…) Noi am sesizat din dosarele noastre ca, in ultimii ani, cel putin in sanatate, sunt aceleasi tipologii de comitere a faptelor. (…) Nu arestand manager de spital, nu investigand fapte de coruptie, noi o sa rezolvam aceasta problema. (…) Este important sa fie luate masuri preventive pentru ca astfel de fapte sa nu se repete”, a explicat sefa DNA, citata si de Agerpres.

In ultimele luni, ce putin, nu trece nicio zi in care sa nu efectueze vreo perchezitie la vreo unitate medicala. De asemenea, zeci de medici au fost retinuti si pusi sub urmariti penala.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Suciu Andrei says:

    Mita este mai mare ca-n justitie/?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala