Kiwi, fructul cu cea mai mare concentratie de antioxidanti. Consumul poate preveni boli ca Alzheimer, Parkinson si cancer

23/05/2011

Kiwi, fructul cu cea mai mare concentratie de antioxidanti. Consumul poate preveni boli ca Alzheimer, Parkinson si cancer

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/kiwi-fructul-cu-cea-mai-mare-concentratie-de-antioxidanti-consumul-poate-preveni-boli-ca-alzheimer-parkinson-si-cancer/

Kiwi este fructul cu cea mai mare concentratie de antioxidanti, aceasta calitate plasandu-l in fruntea listei acelor alimente capabile sa ii ajute pe oameni in incercarea lor de a preveni si a combate anumite maladii.

Potrivit unui studiu recent, fructul de kiwi contine o concentratie mai mare de antioxidanti denumiti polifenoli, in comparatie cu portocalele, grepfruturile, mandarinele si merele, informeaza dailymail.co.uk.

Cea mai mare concentratie de antioxidanti este continuta de soiurile de kiwi galben , urmate de soiurile de kiwi verde, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Teikyo din Tokyo (Japonia).

In cadrul testelor intreprinse de cercetatori, voluntarii au mancat trei fructe de kiwi in fiecare zi, iar urina lor a fost testata pentru a afla concentratia de antioxidanti.

Fructul de kiwi poate sa previna aparitia unor boli cauzate de stresul oxidativ”, au declarat cercetatorii niponi, al caror studiu a fost publicat in Biological And Pharmaceutical Bulletin.

Stresul oxidativ este un termen medical folosit pentru a desemna afectiunile cauzate de moleculele libere de oxigen, denumite radicali liberi, produse pe cale naturala de catre organism.

Stresul oxidativ este asociat cu o serie de maladii grave, precum ateroscleroza, insuficienta cardiaca, maladia Alzheimer, cancer si maladia Parkinson.

Sursa: www.mediafax.ro

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: