Jumatate din populatia adulta din UE a primit cel putin o doza de vaccin anti-Covid

11/06/2021
Jumatate din populatia adulta din UE a primit cel putin o doza de vaccin anti-Covid

Jumatate din populatia adulta din UE a primit cel putin o doza de vaccin anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/jumatate-din-populatia-adulta-din-ue-a-primit-cel-putin-o-doza-de-vaccin-anti-covid/

Jumatate din populatia adulta a Uniunii Europene a fost vaccinata cu cel putin o doza de vaccin anti-COVID-19, a anuntat Ursula von der Leyen, presedinta Comisiei Europene, conform DPA.

” In Europa, mai mult de 50% din populatia adulta a primit cel putin o doza de vaccin”, a declarat ea intr-o conferinta de presa. Aproximativ 450 de milioane de oameni traiesc in Uniunea Europeana, relateaza si Agerpres.

“Chiar mai mult decat atat, pana astazi, 100 de milioane de europeni au fost vaccinati cu schema completa”, a mai adaugat Ursula von der Leyen.

Cele mai multe dintre vaccinurile dezvoltate impotriva maladiei COVID-19 necesita administrare in doua doze, pentru a asigura o imunitate sporita in fata noului coronavirus.

Odata cu cresterea ratei de vaccinare din UE, numarul infectarilor cu noul coronavirus a inceput totodata sa scada la nivelul blocului european, permitand tarilor membre sa isi redeschida economiile nationale.

Potrivit surselor citate, impactul pozitiv al vaccinarii poate fi simtit la nivelul intregului continent. Hans Kluge, directorul pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), a spus ca 36 de tari din aceasta regiune a lumii, in care se afla 53 de state, relaxeaza restrictiile antiepidemice din aceasta saptamana.

Totusi, el a avertizat in legatura cu aparitia unui fals sentiment de siguranta, argumentand ca daca o persoana se vaccineaza, acest lucru nu inseamna neaparat ca persoana in cauza nu poate sa transmita virusul. Mai mult, a adaugat el, marile festivaluri si competitiile sportive care au loc in zilele si saptamanile urmatoare prezinta riscuri suplimentare.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccinuri anti-covid ue,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: