Italia va anunta planul de relaxare treptata a restrictiilor

21/04/2020
Italia va anunta planul de relaxare treptata a restrictiilor

Italia va anunta planul de relaxare treptata a restrictiilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/italia-va-anunta-planul-de-relaxare-treptata-a-restrictiilor/

Guvernul italian va anunta inainte de finalul saptamanii planul de revenire treptata, incepand de la data de 4 mai, din izolarea impusa populatiei pentru combatarea epidemiei de COVID-19, a indicat marti prim-ministrul Giuseppe Conte, potrivit Reuters.

“As vrea sa pot spune: sa redeschidem totul. Imediat. Incepem maine dimineata … Insa o astfel de decizie ar fi iresponsabila. Ar face sa creasca intr-un mod necontrolat curba contagiunilor si ar anula toate eforturile pe care le-am facut pana acum. Trebuie sa actionam pe baza unui plan national, care sa tina totusi cont de particularitatile teritoriale”, a scris Conte intr-o postare pe Facebook, citat de Agerpres.

Masurile de izolare, in vigoare din 9 martie, le impun oamenilor sa nu iasa din case decat pentru deplasari absolut necesare si au dus la inchiderea majoritatii afacerilor italiene.

Guvernul se afla sub presiunea grupurilor de afaceri si a regiunilor mai industrializate din nord spre a permite o reluare treptata a activitatilor economice incepand cu 4 mai, pentru a impiedica o catastrofa economica.

Potrivit lui Conte, relaxarea restrictiilor se va face pe baza unui studiu aprofundat si a datelor stiintifice.

Un astfel de plan trebuie sa asigure nu doar ca firmele respecta masurile de precautie necesare la locurile de munca, dar trebuie si sa ia in considerare fluxul de lucratori pe care redeschiderea il va genera si impactul acestuia asupra transportului public, mai ales la ore de varf.

“Relaxarea masurilor trebuie sa aiba loc pe baza unui plan bine structurat si articulat”, a subliniat Conte, potrivit surselor citate.

In cursuil zilei de luni, Agentia de protectie civila a Italiei a raportat ca numarul infectarilor a coborat la 2.256, cel mai scazut nivel de peste o luna. Pana in prezent, numarul deceselor a ajuns la 24.100, al doilea cel mai ridicat bilant din lume, dupa cel din SUA.

Etichete: coronavirus italia, epidemie covid-19 italia, restrictii covid-19, preventie covid-19, iesirea din izolare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: