Italia: Peste 5.000 de angajati din domeniul sanatatii au fost infectati cu coronavirus

26/03/2020

Italia: Peste 5.000 de angajati din domeniul sanatatii au fost infectati cu coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/italia-peste-5-000-de-angajati-din-domeniul-sanatatii-au-fost-infectati-cu-coronavirus/

Urgentele medicale din Italia iau o amploare tragica si sunt marcate de un nou eveniment socant, o asistenta s-a sinucis dupa ce a fost traumatizata de experienta ei in incercarea de a salva vieti.

Conform sursei The Telegraph, o asistenta din Italia s-a sinucis pentru a nu raspandi infectia cu coronavirus.

Daniela Trezzi, in varsta de 34 de ani, a fost profund marcata de ceea ce a vazut in primele linii de lupta impotriva virusului.

Asistenta lucra in unitatea de terapie intensiva a Spitalului San Gerardo din Monza, in Lombardia, regiunea care a fost cea mai grav afectata de pandemie.

Numind sinuciderea „un episod groaznic”, presa locala a comunicat: „La ceea ce Daniela a fost martor in ultimul timp a contribuit puternic…. a fost picatura care a umplut paharul.”

Asistenta medicala a fost testata pozitiv cu coronavirus si s-a sinucis cu gandul ca ar fi putut infecta alte cadre medicale. Directorul general al spitalului a declarat ca asistenta se afla acasa din data de 10 martie si “nu era sub supraveghere”.

In acest moment, in Italia, sunt peste 5.000 de angajati in domeniul sanatatii care au fost diagnosticati cu COVID-19, ceea ce reprezinta aproximativ 8% din totalul cazurilor inregistrate in aceasta tara.

Etichete: cadre medicale covid-19, personal medical covid-19, coronavirus spital

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ziua Mondiala a Sanatatii | Nelu Tataru: Am convigerea ca impreuna vom trece si peste aceasta provocare

80 de angajati de la Ambulanta, confirmati pozitiv cu Covid-19 | Peste 260 se afla in izolare

Sibiu: Zeci de angajati din spitale, Ambulanta si ISU se afla in izolare

SNMF condamna Fake News | “Orice falsa alarma poate provoca disfunctionalitati”

Iohannis: Vom prelungi starea de urgenta cu inca o luna. E absolut necesara pentru a tine evolutia epidemiei sub control